Μειώθηκε κατά 10,000 το πρόστιμο στον Καραπαπά για τις δηλώσεις μετά το Ξάνθη-Ολυμπιακός!

Την ποινή που είχε επιβληθεί στον Κώστα Καραπαπά -αλλά μειωμένη κατά το 1/3- διατήρησε η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός θα κληθεί τελικά να πληρώσει πρόστιμο 20.000 ευρώ αντί για τις 30.000 ευρώ που αρχικά του είχαν επιβληθεί για τις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι Ξάνθη-Ολυμπιακός.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έλαβε τις εξής αποφάσεις.

Δέχεται τυπικά και κατ’ ουσίαν την έφεση του Κωνσταντίνου Καραπαπά, αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Εξαφανίζει την εκκαλουμένη απόφαση, κρατεί και δικάζει την υπόθεση.

Δέχεται ότι ο εγκαλούμενος δεν τέλεσε το αποδιδόμενο σε αυτόν πειθαρχικό παράπτωμα του άρθρου 20Α παρ. 1,2α,β,δ, 3, 4 και 25 του Πειθαρχικού Κώδικα αναφορικά με τη δήλωσή του, που έγινε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης την 2.11.2019, περί πολυιδιοκτησίας των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθης.

Δέχεται ότι ο εγκαλούμενος τέλεσε το αποδιδόμενο σε αυτόν πειθαρχικό παράπτωμα του άρθρου 20Α παρ. 1,2α,β,δ, 3, 4 και 25 του Πειθαρχικού Κώδικα αναφορικά με τη δήλωσή του της 2.11.2019 ότι

α) ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ είναι υπάλληλος του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, κατά δήλωση του τελευταίου,

β) ότι ακόμα ο Βίτορ Μέλο Περέιρα ως πρόεδρος της ΚΕΔ εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα, και

γ) ότι η ομάδα ΝΠΣ Βόλος ΠΑΕ έχει εξαγοραστεί από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και συνεπώς λαμβάνει χώρα η απαγορευμένη από το άρθρο 69 παρ. 9 ΚΑΠ πολυϊδιοκτησία.

Επιβάλλει στον εκκαλούντα χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ.

Share it