Search

Ορίστηκαν ξενοδοχεία καραντίνας σε Ροδόπη, Έβρο, Θάσο και Δράμα

Το Υπουργείο Τουρισμού έδωσε στη δημοσιότητα την Υπουργική Απόφαση με την οποία δημοσιοποιείται η λίστα με τα τουριστικά καταλύματα τα οποία μισθώνονται αποκλειστικά για την προσωρινή διαμονή φυσικών προσώπων στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κινδύνου μετάδοσης του κορονοϊού.

Η απόφαση (κάντε κλικ ΕΔΩ) περιλαμβάνει τα πρώτα 62 ξενοδοχεία καραντίνας, που αντιστοιχούν στο 67% των υπολογιζόμενων αναγκών. Από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχουν επιλεγεί 4 ξενοδοχεία καραντίνας, τα οποία βρίσκονται στους Δήμους Κομοτηνής, Αλεξανδρούπολης, Θάσου και Κάτω Νευροκοπίου.

Η απόφαση του Υπουργού Τουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη, θα τεθεί σε ισχύ αμέσως μετά από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Προβλέπεται δε ότι με τη δημοσίευσή της αίρεται για τις οικείες Περιφερειακές Ενότητες ή νησιά, η υποχρεωτικότητα των λοιπών ξενοδοχείων να έχουν κενά δωμάτια για την φιλοξενία τυχόν κρουσμάτων κορονοϊού.

Σε κάθε περίπτωση, ο σχεδιασμός για τα ξενοδοχεία καραντίνας θα έχει οριστικοποιηθεί έως την 1η Ιουλίου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το skai.gr, τα περισσότερα ξενοδοχεία, ειδικά τα πολυτελείας, θα διατηρήσουν δωμάτια καραντίνας καθώς ένας τουρίστας που μένει σε πεντάστερο δύσκολα θα μείνει σε δωμάτιο των 30 ευρώ.

Πηγή: Skai.gr

Share it