Search

Αυτό δεν είναι Ξάνθη! Η άμυνα “πλήγωσε” την κάκιστη Ξάνθη που έχασε απο τον ψυχωμένο Πανιώνιο

Πραγματοποιώντας για τουλάχιστον 80-90′ λεπτά μια απο τις πιο αδιάφορες και κακές εμφανίσεις της η άψυχη και χωρίς ουσία στο παιχνίδι της έχασε με 2-1 στη Νέα Σμύρνη απο τον ψυχωμένο Πανιώνιο και πλέον έμπλεξε για τα καλά.

Με κακό στήσιμο, για ακόμα ένα ματς εκτός τόπου και χρόνου ο Κάστρο που δεν δικαίωσε τον προπονητή του που τον επέλεξε όπως και οι Ντουρίτσκοβιτς, Αμορίμ, Τερκί και Καμαρά, και αλλαγές που σήκωσαν αρκετές απορίες η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου μόνο με την είσοδο των Γκαργκαλατζίδη και Φοσέ έδειξε σημάδια ζωής, με τον Στάρτζεον όμως να χάνει για ακόμα ένα ματς το… άχαστο, το μόνο που κατάφερε η ομάδα της Ξάνθης ήταν απλά να μειώσει στο 93′ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Φοσέ που κέρδισε ο Στάρτζεον. Τραγικό λάθος του Λισγάρα “χάρισε” το πρώτο γκολ των γηπεδούχων που πήραν προβάδισμα με Μαξίμοβιτς, με κακές επιλογές στα μαρκαρίσματα του κόρνερ δόθηκε η δυνατότητα στον Τσιλούλη να κάνει το 2-0

Με αυτό το αποτέλεσμα οι ξανθιώτες παρέμειναν στους 22 βαθμούς στον σχετικό πίνακα, ενώ οι γηπεδούχοι έφτασαν στους 21, τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε.  Το επόμενο Σάββατο η Ξάνθη έχει νέο εκτός έδρας παιχνίδι, αυτή τη φορά στη Λαμία, ενώ ο Πανιώνιος έχει παιχνίδι στην Λάρισα κόντρα στην τοπική ομάδα.

Στις καλύτερες στιγμές του αγώνα, πρώτα ο Μπαριέντος και στη συνέχεια ο Λυμπεράκης προσπάθησαν να απειλήσουν τις αντίπαλες εστίες, ενώ στο 12′ ο Ντε Αμορίμ έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή που αποκρούστηκε από τον Σταυρόπουλο. Στο 15′ η σέντρα του Μπαριέντος μετατράπηκε σε κόρνερ από τον Ντομίνγκες. Στην εξέλιξη της φάσης η κεφαλιά του Καρασαλίδη πέρασε άουτ. Στο 26′ ο Μπέντο απέκρουσε το δυνατό πλασέ από κοντινή απόσταση του Κόρμπου. Στο 30′ ο Μαξίμοβιτς εκμεταλλεύτηκε τη λάθος συνεννόηση και έκανε το 1-0. Στο 34′ ο Λυμπεράκης σούταρε άουτ από το ύψος της περιοχής. Στο 39′ άστοχο ήταν και το σουτ του Τερκί και στο 45+3′ η προσπάθεια του Ντε Αμορίμ κατέληξε στα χέρια του Κότνικ και λίγο αργότερα το δυνατό σουτ του Μπαριέντος απέκρουσε ο τερματοφύλακας ενστικτωδώς.

Στο 53′ το φάουλ του Μπαριέντος και στο 54′ ο Κασάδο απείλησαν με φάουλ και κεφαλιά τον Πανιώνιο με τον τερματοφύλακα να αποκρούει. Στο 66′ ο Τσιλούλης με κεφαλιά έκανε το 2-0, ενώ ο Άρτσε και ο Κασάδο είχαν καλές στιγμές στη συνέχεια. Στο 87′ ο Στάρτζεον από κοντά έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι. Στο 90+1′ και σε μία φάση διαρκείας με δύο δοκάρια για την Ξάνθη, ο Στάρτζεον κέρδισε το πέναλτι από τον Λυμπεράκη και το εκτέλεσε εύστοχα ο Φοσέ κάνοντας το 2-1. Στο 96′ ο Γκαργκαλατζίδης έκανε το σουτ αλλά οι αμυντικοί έδιωξαν σε κόρνερ. Στο 97′ η κεφαλιά του Γκαργκαλατζίδη πέρασε άουτ. Στο 98′ ο Κασάδο πήρε την κεφαλιά που όμως δεν βρήκε στόχο.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γιώργος Κομίνης (ΕΠΣ Θεσπρωτίας) με α’ βοηθό τον Χρήστο Μπαλτά (ΕΠΣ ΕΠΣ Αχαΐας), β’ βοηθό τον Αθανάσιο Κόλλια (ΕΠΣ Ηπείρου), 4ο διαιτητή τον Στέφανο Κουμπαράκη (ΕΠΣ Θράκης), διαιτητή VAR τον Βασίλη Φωτιά (ΕΠΣ Πέλλας) και διαιτητή AVAR τον Μιχαήλ Παπαδάκη (ΕΠΣ Ηρακλείου).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Λεωνίδας Βόκολος): Κότνικ, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Ρέντζας, Κόρμπος, Λυμπεράκης, Παπαγεωργίου (56′ Άρτσε), Μαξίμοβιτς (80′ Ευαγγέλου), Παπανικολάου, Τσιλούλης (87′ Δούμτσιος).

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Νίκος Καραγεωργίου): Μπέντο, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας (55′ Σόσα), Κασάδο, Καρασαλίδης, Τέρκι, Τζουρίσκοβιτς (46′ Μουλέν), Μπαριέντος (63′ Γκαργκαλατζίδης), Καμαρά (46′ Στάρτζεον), Ντε Αμορίμ, Κάστρο (78′ Φοσέ).

Share it