Search

Πρόταση έκπληξη για την διεξαγωγή των πρωταθλημάτων έκανε η ΕΠΣ Έβρου!

Μία πρόταση για ένα πρωτάθλημα ειδικών συνθηκών ή έκτακτης ανάγκης όπως το χαρακτήρισε, κατέθεσε η διοίκηση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Έβρου στην συνάντηση της Δευτέρας με τις ομάδες στο Σουφλί.

Παρουσία εκπροσώπων 28 ομάδων, η ΕΠΣ πρότεινε στα σωματεία να δημιουργηθεί μία ενιαία κατηγορία η οποία θα ονομάζεται Α’ και θα αποτελείται από 4 ομίλους των 8 ομάδων με play off & play out. Σε αυτούς τους ομίλους σύμφωνα με την πρόταση θα έπαιρναν μέρος οι ομάδες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Α’ αλλά και εκείνες που είναι στην Β’ κατηγορία. Στόχος ιδέας αυτής είναι να ικανοποιηθεί το αίτημα πολλών ομάδων που ζητούσαν ένα πρωτάθλημα με λιγότερα έξοδα για αυτές.

Ένα σχετικό σχεδιάγραμμα παρουσιάστηκε από την ΕΠΣ και μπορείτε να το δείτε παρακάτω (η φωτογραφία είναι του thrakiotistv.gr):

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Ένωσης, το μικρότερο αυτό πρωτάθλημα, με λιγότερες αγωνιστικές άρα και λιγότερες μετακινήσεις, μικρότερο κόστος για τις διαιτησίες, γιατρούς κτλ., θα μείωνε τον προϋπολογισμό των ομάδων ακόμα και στο 60% σε κάποιες περιπτώσεις. Στην πρόταση αυτή οι άνθρωποι της ΕΠΣ είχαν φυσικά στο μυαλό τους και τις συνθήκες του κορονοϊού, θέλοντας να προφυλάξουν την υγεία όλων των εμπλεκομένων.

Την εναλλακτική αυτή λύση αρκετά σωματεία την είδαν με καλό μάτι, αλλά φυσικά υπήρχαν και οι παράγοντες εκείνοι που δεν συμφώνησαν, με τις απόψεις να είναι πάνω κάτω μοιρασμένες. Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΠΣ κ. Χατζημαρινάκης, εκείνος και οι συνεργάτες του θα φιλτράρουν όλες τις απόψεις και θα πάρουν τις επόμενες ημέρες την τελική απόφαση για το πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι το σενάριο να επιστρέψουν οι 2 όμιλοι στην Α’ κατηγορία δεν είναι εφικτό καθώς και φέτος αναμένονται αποχωρήσεις ομάδων, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα έβγαινε ο απαραίτητος αριθμός συμμετεχόντων. Συνεπώς, η μόνη λύση αν δεν προχωρήσει το παραπάνω πλάνο με την ενιαία κατηγορία, θα είναι να διατηρηθεί η υπάρχουσα προκήρυξη και να πάμε και στη νέα αγωνιστική περίοδο με έναν όμιλο 12 ομάδων στην Α’ κατηγορία και 2 ομίλους (άγνωστο ακόμα πόσες ομάδες θα έχει ο καθένας) στην Β’.

Share it