Search

Θλίψη στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, Πέθανε ο Νίκος Αλέφαντος!

Θλίψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Νίκου Αλέφαντου. Ο πρώην προπονητής, μεταξύ άλλων, του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ, του Ηρακλή, του ΠΑΟΚ αλλά και της Ξάνθης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών. Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, από τα οποία δεν κατάφερε να βγει νικητής.

Σύμφωνα με τον οικογενειακό γιατρό του, Παναγιώτη Χλωροκώστα, ο Νίκος Αλέφαντος απεβίωσε λόγω διατατικής μυοκαρδιοπάθειας. Παρά την ενδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή και την υπόλοιπη υποστήριξη των θεραπόντων ιατρών, εμφάνισε τις τελευταίες εβδομάδες σημαντική και ταχεία επιδείνωση. Παρέμεινε, όπως επιθυμούσε, στην οικία του, ανάμεσα στους δικούς του ανθρώπους του.

Ο Νίκος Αλέφαντος γεννήθηκε στις 3 Ιανουαρίου του 1939 στην Αθήνα και μεγάλωσε στα Εξάρχεια. Από μικρός ασχολήθηκε με τι ποδόσφαιρο, αρχίζοντας την καριέρα του από τον Αστέρα Εξαρχείων. Στη συνέχεια αγωνίστηκε με τη φανέλα των ΑΕ Χαλανδρίου, ΠΑΟ Ρουφ, Ολυμπιακού, Ατρομήτο Πειραιώς, Ολυμπιακού Χαλκίδας, Παναιγιαλείου, Πανελευσινιακού και Βύζαντα Μεγάρων, όπου το 1969 ολοκλήρωσε την καριέρα του.

Ο Αστέρας Εξαρχείων ήταν η πρώτη ομάδα που ανέλαβε ως προπονητής το 1969. Κάθισε στον πάγκο κορυφαίων ελληνικών ομάδων, με αποκορύφωμα για εκείνον τον Ολυμπιακό, του οποίου ήταν και φίλαθλος, στον οποίο εργάστηκε τρεις φορές (ανά μία δεκαετία: τέλη 1983, 1994 και 2004)

Πέρα από τους “ερυθρόλευκους”, πέρασε κι από τον πάγκο των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ξάνθης, ΑΕ Λάρισας, Ηρακλή, Πανιώνιο και Εθνικό Πειραιώς. Στην Α’ Εθνική προπόνησε και τους ΟΦΗ, Καστοριά, Παναχαϊκή, Ιωνικό, Δόξα Δράμας, Κόρινθο, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Προοδευτική και Εθνικό Αστέρα.

Share it