Search

Ώρα αποφάσεων στην Super League 2! Λεουτσάκος: “Αναδιάρθρωση με βάσεις πενταετίας”

Τη Δευτέρα θα κριθούν τα πάντα για το μέλλον της Super League 2. Στο προγραμματισμένο ΔΣ που θα γίνει στη διοργανωτρια θα παρθούν αποφάσεις οι οποίες θα κρίνουν και το μέλλον της κατηγορίας.

Στο τραπέζι θα πέσει εάν τελικά θα ξεκινήσει πρωτάθλημα προκείμενου να γίνουν οι 2 αγωνιστικές που απομένουν για την κανονική διάρκεια καθώς και ο τρόπος με τον οποίο θα διεξαχθούν τα πλέι οφ. Το να γίνουν 5 μονά ματς, δηλαδή ένας γύρος, είναι ενδεχόμενο υπαρκτό, όμως, η ουσία της αυριανής συζήτησης έχει να κάνει με το εάν οι ομάδες θέλουν να αγωνιστούν ή όχι.

Περί της αναδιάρθρωσης ακούγονται πολλά σενάρια και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι ακριβώς θα συμβεί. Το θέμα είναι σύνθετο και εξαρτάται από την Super League 1. Αυτή έχει το μαχαίρι και το καρπούζι, πέραν της ΕΠΟ και της πολιτείας. Κουβέντα για την αναδιάρθρωση τουλάχιστον σε θεσμικό επίπεδο θα πρέπει να γίνει με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στο ίδιο τραπέζι. Κι αυτό το… ραντεβού που ήταν γίνει την περασμένη εβδομάδα πήρε αναβολή υπό τη μορφή παράτασης.

Σε κάθε περίπτωση η σεζόν πρέπει να λήξει στις 2 Αυγούστου. Μέχρι τότε είναι το deadline της ΕΠΟ για το μπαράζ που θα δώσει μια θέση στην Super League της νέας σεζόν. Επιπλέον ένα ακόμη ζήτημα που παραμένει θολό είναι και το εξής: εφόσον δεν γίνουν τα πλέι οφ της Super League 2 μπορεί άραγε να διεξαχθεί το μπαράζ με την Super League 1;

Για την συνεδρίαση της Λίγκας και την αναδιάρθρωση μίλησε στο ραδιόφωνο του Alpha 98.9 ο πρόεδρος της SL2-FL, Λεωνίδας Λεουτσάκος:

«Κάθε ομάδα έχει τα δικά της προβλήματα. Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και επιχειρήματα. Θα δούμε τι θα γίνει.
Το θέμα είναι κατά πόσο θα μπορούμε να βρούμε λύσεις και να παιχτεί ποδόσφαιρο. Όλα αυτά θα τα συζητήσουμε μαζί με τις ομάδες τη Δευτέρα για να παρθεί μια οριστική απόφαση. Για αυτό κάνουμε και το συμβούλιο άλλωστε», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ομάδες και η Ένωση, σε οικονομικό επίπεδο, αλλά στο θέμα της αναδιάρθρωσης λέγοντας πως «αυτό είναι κάτι που θα αποφασιστεί είτε από την ΕΠΟ είτε από την πολιτεία, το θέμα είναι να γίνει σε βάθος 5ετίας και όχι ενός χρόνου.  Χρειάζεται αναδιάρθρωση με βάσεις για να μην δημιούργονται τα προβλήματα του παρελθόντος».

Επιπλέον έβαλε συζητήση και την οικονομική ενίσχυση των ομάδων από το στοίχημα, θέμα που η SL με την εκλογή Μπουτσικάρη στην προεδρία θα εξαντλήσει σε επαφές που θα γίνουν με κυβερνητικούς φορείς, ενώ υποστήριξε πως το κράτος το ίδιο θα πρέπει να βάλει κανόνες για ένα υγιές επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Σε ό,τι αφορά τέλος τις απώλειες που θα έχει η διοργανώτρια και οι ομάδες από το τηλεοπτικό συμβόλαιο της ΕΡΤ, ανέφερε πως θα ανέρχονται στα 2 εκ. ευρώ, ενώ επεσήμανε πως το τοπίο αυτό πλέον λόγω κορονοϊού δημιουργεί και νέες οικονομικές συνθήκες.

Share it