Search

Από το Δήμο Μύκης ξεκινούν τα τεστ ανίχνευσης αντισωμάτων έναντι του SARS-CoV-2

Από την επομένη εβδομάδα και από την περιοχή του Δήμου Μύκης  θα ξεκινήσει ο μηχανισμός διενέργειας τεστ αντισωμάτων (ορολογικά τεστ) που καταγράφουν την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος μετά από επαφή ενός ατόμου με τον ιό.

Οι έλεγχοι για την παρουσία αντισωμάτων έναντι του SARS-CoV-2 θα ξεκινήσουν να πραγματοποιούνται στην περιοχή μας  με στόχο την διερεύνηση  όχι μόνο των ασθενών με COVID-19 αλλά και και όσων  έχουν περάσει την ασθένεια ασυμπτωματικά ή με ήπια συμπτώματα.

Η εξέταση αντισωμάτων γίνεται με δείγμα αίματος (διαρκεί λιγότερο από 5 λεπτά) αφού ανιχνεύονται στον ορό του αίματος τα ειδικά για τον ιό αντισώματα που παράγει ο ανθρώπινος οργανισμός.

Tα αποτελέσματα από τα τεστ ανίχνευσης αντισωμάτων έναντι του SARS-CoV-2 στο αίμα (λέγονται και ορολογικά τεστ) θα συνεισφέρουν σημαντικά στη δημόσια υγεία, βοηθώντας στον έλεγχο και την παρακολούθηση της εξέλιξης της πανδημίας.

Μέσω αυτών θα μπορέσουν οι αρμόδιοι φορείς σύντομα να κατανοήσουν την εξάπλωση και την επιδημιολογία του ιού στο γενικό πληθυσμό και κυρίως να εντοπίσουν ομάδες με υψηλότερο κίνδυνο λοίμωξης.

Τέλος  μέσω της μελέτης των δημογραφικών και γεωγραφικών προτύπων που θα προκύψουν, οι ειδικοί θα μπορέσουν να προσδιορίσουν κοινότητες με υψηλότερα ποσοστά λοίμωξης και άρα, υψηλότερες πιθανότητες να έχουν αναπτύξει “ανοσία της αγέλης”, που ενδεχομένως τους προστατεύει από επαναλοίμωξη από τον νέο κορονοϊό.

Η παρουσία του ΕΟΔΥ στην περιοχή θα είναι συνεχής και οι έλεγχοι θα παραταθούν για όσο διάστημα απαιτηθεί.

Πηγή: Xanthipost.gr

Share it