Search

Ιστορική επιτυχία της Αλάνιασπορ του Μανώλη Σιώπη! Για πρώτη φορά σε τελικό Κυπέλλου Τουρκίας

Ιστορικές στιγμές ζει η Αλάνια, που μετά τον θρίαμβο επί της Αντάλιασπορ(4-0) πήρε πανηγυρική πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Τουρκίας για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Η ομάδα του Εβρίτη Μανώλη Σιώπη, αλλά και των Τάσου Μπακασέτα και Γιώργου Τζαβέλλα με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Παπί Σισέ που σημείωσε χατ τρικ κι από κοντά τον Μπακασέτα (δύο ασίστ), διέσυρε 4-0 την Αντάλιασπορ στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Τουρκίας και πήρε πανηγυρική πρόκριση για τον μεγάλο τελικό.

Μάλιστα, έκανε το 2Χ2, καθώς είχε επικρατήσει και στον πρώτο αγώνα με 1-0. Οι Μπακασέτας και Τζαβέλλας αγωνίστηκαν βασικοί στον θρίαμβο, ενώ ο Σιώπης ήταν εκτός αποστολής επειδή ήταν ανέτοιμος, ύστερα από ένα πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε το τελευταίο διάστημα.

Στον τελικό, η Αλάνιασπορ θα κληθεί να αντιμετωπίσει την πρωτοπόρο του τουρκικού πρωταθλήματος, Τράμπζονσπορ, η οποία απέκλεισε τη Φενέρμπαχτσε στα ημιτελικά. Αξίζει να σημειωθεί πως, σε περίπτωση που η Αλάνιασπορ πάρει το Κύπελλο, αυτός θα είναι ο πρώτος τίτλος της στην πρώτη κατηγορία του τουρκικού ποδοσφαίρου ενώ η Τράμπζον θα μετέχει σε τελικό για 15η φορά έχοντας ήδη 8 τρόπαια.

Share it