Search

Super League: Οι ομάδες ζήτησαν να γίνουν με κόσμο τα υπόλοιπα ματς των play offs

Στο έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της Super League, οι ομάδες ζήτησαν να παίξουν με κόσμο τα υπόλοιπα παιχνίδια των play offs.

Όσες ομάδες τοποθετήθηκαν ζήτησαν να διεξαχθούν οι αγώνες με κόσμο βάσει του 20% ή του 30% της πληρότητας των γηπέδων.

Αυτό είχε αποφασιστεί και σε προηγούμενο Συμβούλιο της Λίγκας. Ο ΠΑΟΚ ήταν η μοναδική ομάδα που έκανε αντιπρόταση. Όπως αναφέρει το novasports.gr, ο Δικέφαλος του Βορρά τόνισε πως τα παιχνίδια που έγιναν χωρίς φιλάθλους στον πρώτο γύρο των play offs θα πρέπει να γίνουν έτσι και στον 2ο για λόγους ισονομίας.

Επιπλέον τόνισε πως το 20% της πληρότητας του ΟΑΚΑ είναι 14.000 ενώ το 20% της Τούμπας είναι 6.000 και ότι αυτό δίνει πλεονέκτημα στις ομάδες με τις έδρες με περισσότερο κόσμο. Αντιπρότεινε έτσι ένα νούμερο στις 8.000 για κάθε γήπεδο.

Πάντως σε επίπεδο Λίγκας όσες ομάδες πήραν τον λόγο τόνισαν πως θέλουν να παίξουν με κόσμο στα play offs και αυτό είναι το βασικό σημείο του Συμβουλίου..

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Σε συνέχεια προηγούμενης ομόφωνης απόφασής του, το Δ.Σ. της Super League επιβεβαίωσε ομόφωνα (με τη θετική ψήφο και των 14 ΠΑΕ – μελών του) τη βούλησή του περί διεξαγωγής των λοιπών αγώνων των ομάδων της Super League της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου (2019-20) με την παρουσία φιλάθλων.

Εισήγησή μας είναι να επιτραπεί η είσοδος φιλάθλων μέχρι του 20% της συνολικής χωρητικότητας του οικείου γηπέδου, αλλά μέχρι ανωτάτου ορίου 8.000 φιλάθλων.

Περαιτέρω απόφασή μας είναι όπως οι αγώνες του β’ γύρου των playoffs γίνουν χωρίς παρουσία φιλάθλων εφόσον οι αντίστοιχοι αγώνες του α’ γύρου των playoffs αντιστοίχως έγιναν χωρίς την παρουσία φιλάθλων, πλην αν και οι δυο διαγωνιζόμενες ομάδες συμφωνήσουν εγγράφως για το αντίθετο».

Share it