Search

Ακυρώθηκαν τρία ακόμα Grand Prix της Formula 1! Δύο ακόμα Ευρωπαϊκοί αγώνες διεκδικούν θέση στο φετινό καλεντάρι!

Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του προγράμματος για τους πρώτους αγώνες της σεζόν, τρία ακόμη Γκραν Πρι αφαιρέθηκαν από το φετινό καλεντάρι.

Ο λόγος για τους αγώνες σε Αζερμπαϊτζάν, Σιγκαπούρη και Ιαπωνία, που προστέθηκαν στα ήδη ακυρωμένα  όπου οι διοργανωτές τους αποφάσισαν ότι δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την διεξαγωγή των αγώνων λόγου του κορονοϊού. Κάτι που είναι εντελώς φυσιολογικό αν αναλογιστεί κανείς ότι τα δύο πρώτα είναι Γκραν Πρι πόλης, οπότε οι ήδη περιορισμοί στην κυκλοφορία δυσκολεύουν την διεξαγωγή των αγώνων. Ενώ, και η Ιαπωνία έχει πληγεί άμεσα από τον ιό και με την ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν αναμενόμενη και οποιαδήποτε μη διεξαγωγή αθλητικών γεγονότων σε τέτοιο επίπεδο.

Μεγάλο ερώτημα παραμένει λοιπόν πόσους αγώνες θα έχει το φετινό ημερολόγιο με επίσημα χείλη της F1 να αναφέρουν :”Τα πράγματα κινούνται γρήγορα, αλλά έχουμε ακόμα χρόνο. Έχουμε πολλές διαφορετικές επιλογές και είμαστε πολύ σίγουροι ότι θα έχουμε ένα υπέροχο δεύτερο μισό της σεζόν”.

”Υπάρχει πιθανότητα να έχει μια εκτεταμένη ευρωπαϊκή σεζόν με έναν άλλο ή δύο αγώνες εάν χρειαστεί. Νομίζω ότι το Μπαχρέιν και το Αμπού Ντάμπι θα είναι το φινάλε της σεζόν από αυτό που μπορούμε να δούμε αυτή τη στιγμή. Αυτό μας δίνει 10. Θα βρούμε τουλάχιστον πέντε ή έξι καλούς αγώνες στη μέση. ”

Οι αγώνες της Ευρώπης που ακούγονται έντονα ότι πρόκειται να πάρουν μια θέση στην φετινή σεζόν είναι η Ίμολα και το Νίρμπουγκριν.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι μία σεζόν με λιγότερους αγώνες προμηνύει ότι το παραμικρό λάθος θα είναι  καθοριστικό για την κατάκτηση ή μη του τίτλου!

Share it