Διαδικτυακά το 28ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στις 12-14 Ιουνίου!

Για τις 12-14 Ιουνίου μεταφέρθηκε το 28ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΤΕΦΦΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, λόγω κορονοϊού, το οποίο και θα γίνει εξ ολοκλήρου διαδικτυακά!

Πρόκειται για το μακροβιότερο Συνέδριο στην Ελλάδα, που κάθε χρόνο βάζει τον πήχυ της επιτυχίας και της διεύρυνσης της γνώσης πιο ψηλά και δίνει αίγλη, κύρος και πολλαπλή αξία στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, στην Κομοτηνή, σε ολόκληρη τη Θράκη και την Ελλάδα!

Το 1993 όταν ξεκίνησε το πρώτο συνέδριο στην Κομοτηνή, ήταν και το πρώτο συνέδριο πάνω στην Αθλητική Επιστήμη. Τώρα θα είναι το πρώτο επιστημονικό Συνέδριο Αθλητικής Επιστήμης που θα διεξαχθεί με ηλεκτρονικό τρόπο, κατοχυρώνοντας κι άλλη πρωτιά, με τους συνέδρους να αναμένεται να ξεπεράσουν τους 1000.

Φέτος το αντικείμενο θα το καθορίσουν οι τρεις μεγάλες κεντρικές ομιλίες, που κεντρίζουν το ενδιαφέρον του κοινού, οι οποίες είναι «Η σημασία της Ολυμπιακής Εκεχειρίας σήμερα», του Διευθυντή του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας Δρ. Κωνσταντίνου Φίλη, η ομιλία του Δρ. Παντελεήμονα Εκκεκάκη, Καθηγητή στο Τμήμα Κινησιολογίας του Πανεπιστημίου της Αϊόβα, με θέμα «Η συνταγογράφηση της άσκησης και οι δημόσιες συστάσεις για φυσική δραστηριότητα: Η πρόκληση της αθλητικής επιστήμης να αποδείξει ότι αποτελεί ένα συνεκτικό διεπιστημονικό πεδίο» και η ομιλία της Καθηγήτριας από το Πανεπιστήμιο του Καναδά Μπρόκ, Νότας Κλέντζου, “Τα οφέλη της άσκησης στην υγεία των οστών.”

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα δύο σεμινάρια «Μένουμε Σπίτι-Κάνουμε Άσκηση», το οποίο πρόκειται για ένα πακέτο με ασκήσεις για παιδιά Δημοτικού –Νηπιαγωγείου, το οποίο εκπονήθηκε με τη συμβολή των αποφοίτων ΤΕΦΑΑ Αθηνών και «Φυσική Κατάσταση στην Καλαθοσφαίριση», από τον προπονητή Φυσικής κατάστασης της TΣΣKA Μόσχας, Κώστα Χατζηχρήστο.

Αξίζει να σημειωθεί πως το συνέδριο έχει ήδη πετύχει ρεκόρ κατατεθειμένων εργασιών! Καμία από αυτές τις εργασίες δεν πάει χαμένη και συμπεριλαμβάνονται όλες, όσες πληρούν τις προϋποθέσεις στο βιβλίο περιλήψεων του 28ου συνεδρίου.

Σύμφωνα με τον ακάματο πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Αντώνη Καμπά, ο οποίος είναι Καθηγητής στο ΤΕΦΦΑ Κομοτηνής, εκφράζει την αισιοδοξία του πως και αυτό το εγχείρημα, δηλαδή το πρώτο ηλεκτρονικό συνέδριο, θα στεφθεί με επιτυχία και θα καταγραφεί στις λαμπρές σελίδες του συγκεκριμένου τμήματος που τολμάει, αλλά και ολόκληρου του ΔΠΘ που το στηρίζει!

«Η πρόκληση είναι μεγάλη, αν αναλογιστεί κανείς μάλιστα και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούμαστε να το οργανώσουμε. Ωστόσο είμαστε υποχρεωμένοι και πεπεισμένοι ότι θα πετύχουμε και ότι η εμπειρία όλων θα είναι εξαιρετική», γράφει στο χαιρετισμό του ο κ. Καμπάς, ενώ καταλήγει λέγοντας «Μένουμε Σπίτι, και 12-14/06/2020 συμμετέχουμε στο συνέδριο»

Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου ενημερώνει προς πάσα κατεύθυνση πως θα υπάρχουν συνεχώς ενημερώσεις και επικοινωνία, προκειμένου να ανταποκριθούν όλοι οι συντελεστές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Share it