Search

Σέντρα στα Play Out: Η βαθμολογία των ομάδων μόνο από τα μεταξύ τους παιχνίδια

Η δράση επιστρέφει και σε λίγο καιρό θα ξέρουμε οριστικά ποια ομάδα θα αποχαιρετήσει τη Super League, αν φυσικά δεν υπάρξει νέα αναδιάρθρωση…

Οι οκτώ ομάδες που θα αγωνιστούν στα Play Out θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους σε επτά παιχνίδια, για να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στην κατηγορία, με κάποιες να βλέπουν από… ψηλά και άλλες να τρέμουν στις τελευταίες θέσεις. Ωστόσο, μια γεύση από τη δυναμική των αντιπάλων μπορούμε να πάρουμε από τα μεταξύ τους παιχνίδια στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Φυσικά, στους… κανονικούς βαθμολογικούς πίνακες, το τοπίο αλλάζει ριζικά από τις τιμωρίες που έχουν επιβληθεί σε Ξάνθη(-12) και Πανιώνιο(-6)

Αν υπολογίσουμε αποκλειστικά τα παιχνίδια που έχουν δώσει οι οκτώ ομάδες στους δύο γύρους της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, αυτός που βρίσκεται στη δυσκολότερη θέση είναι ο Παναιτωλικός, με δέκα βαθμούς, τέσσερις πίσω από τον Πανιώνιο.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Ατρόμητος, υπερτερώντας στα κριτήρια ισοβαθμίας του Αστέρα Τρίπολης που βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Με την Ξάνθη να βρίσκεται στην τρίτη θέση με 21 βαθμούς

Η βαθμολογία από όλα τα μεταξύ τους παιχνίδια:

1. Ατρόμητος 25

2. Αστέρας Τρίπολης 25

3. Ξάνθη 21

4. Λαμία 20

5. ΑΕΛ 18

6. Βόλος 16

7. Πανιώνιος 14

8. Παναιτωλικός 10

Η ιδιαιτερότητα των φετινών πλέι άουτ, όμως, έχει να κάνει και με τις έδρες των ομάδων. Με δεδομένο ότι οι οκτώ διεκδικητές θα δώσουν μονούς αγώνες, κάποιες ομάδες θα χαρούν περισσότερο την έδρα τους και κάποιες άλλες θα ταξιδέψουν περισσότερο μακριά από τη δική τους.

Υπολογίζοντας τη βαθμολογία της κανονικής διάρκειας μόνο από τα επτά παιχνίδια που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των play-out, Πανιώνιος και Παναιτωλικός κονταροχτυπιούνται με πέντε βαθμούς. Ουσιαστικά, όμως, δεν αλλάζει κάτι, αφού και πάλι οι Αγρινιώτες θα ήταν αυτοί που θα αποχαιρετούσαν την κατηγορία, λόγω της διαφοράς τερμάτων από τα μεταξύ τους παιχνίδια.

Όσο για την ισοβαθμία στη δεύτερη θέση, διαμορφώνεται σύμφωνα με τα αποτελέσματα στα παιχνίδια των τριών ομάδων που ισοβαθμούν, με τον Αστέρα Τρίπολης να είναι η ομάδα που θα ακολουθούσε την ΑΕΛ, η οποία θα βρισκόταν στην πρώτη θέση, ενώ στους 11 βαθμούς μαζί με την Τρίπολη θα βρισκόταν η Ξάνθη και ο Ατρόμητος.

Η βαθμολογία μόνο με τα παιχνίδια που θα δώσουν στα πλέι άουτ:

1. ΑΕΛ 15

2. Αστέρας Τρίπολης 11

3. Ατρόμητος 11

4. Ξάνθη 11

5. Βόλος 8

6. Λαμία 7

7. Πανιώνιος 5

8. Παναιτωλικός

Share it