Search

Παίκτες ΠΑΟΚ: «Δεν θα αγωνιστούμε αν δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα»

Ανακοίνωση με αποδέκτη την Ε.Σ.ΑΠ. εξέδωσαν οι παίκτες του Π.Α.Ο.Κ., οι οποίοι προαναγγέλουν ότι αν δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα στα συμβόλαιά τους και δεν εξασφαλιστεί η υγεία τους στο γήπεδο δεν θα κατέβουν να παίξουν στα πλέι οφ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των παικτών του ΠΑΟΚ:

Για μία ακόμη φορά οι Έλληνες βολεϊμπολίστες βιώνουν μία παράλογη κατάσταση και παντελή έλλειψη σεβασμού από τους ανθρώπους που κινούν τα νήματα και παίρνουν τις αποφάσεις στο επαγγλεματικό βόλεϊ.

Δείξαμε τεράστια υπομονή, πιστέψαμε ότι η στάση όλων των αθλητών θα εκτιμηθεί, αλλά πλέον αντιλαμβανόμαστε ότι στο ελληνικό βόλεϊ όλα τα παραπάνω θεωρούνται αδυναμίες και όχι πλεονεκτήματα.

Σε αντίθεση με ότι συνέβη στα άλλα αθλήματα (ποδόσφαιρο, μπάσκετ) όπου οι αντίστοιχες λίγκες είχαν διεξοδικές συζητήσεις με τα συνδικαλιστικά όργανα των αθλητών πριν καν παρθούν οριστικές αποφάσεις για τη συνέχιση των πρωταθλημάτων τους, η ΕΣΑΠ πρώτα αποφάσισε την επανέναρξη της Volleyleague και ‪μετά από 10 ημέρες‬ έστειλε τις «προτάσεις» της για τα συμβόλαια των αθλητών.

Προτάσεις που αναφέρουν οριζόντιες μειώσεις, χωρίς καμία πρόβλεψη για τους χαμηλόμισθους αθλητές, χωρίς καμία λογική εξήγηση γιατί πρέπει να συμβούν, παρά μόνο χρησιμοποιώντας γενικά και αόριστα τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Αυτή η ενέργεια της ΕΣΑΠ επιβεβαιώνει τις υποψίες που είχαμε για την επιλογή της διοργανώτριας αρχή να μην επιτρέψει στις πρόσφατες τηλεδιασκέψεις του διοικητικού της συμβουλίου την παρουσία εκπροσώπου των αθλητών, αλλά και να μην ακουστεί η ξεκάθαρη θέση μας (που είναι η θέση όλων των ομάδων): Εφόσον αποφασιστεί να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, τότε θα εξοφληθεί το 100% των συμβολαίων σε όλες

Εδω και δέκα ημέρες δεν έχουμε καμία ενημέρωση για το υγειονομικό πρωτόκολλο που πρέπει να εφαρμοστεί στις προπονήσεις των συλλόγων μας. Προπονήσεις στις οποίες είμαστε υποχρεωμένοι να συμμετέχουμε.

Όσον αφορά την περίφημη επέκταση των συμβολαίων μας, μας εξέπληξε ευχάριστα η οργάνωση της ΕΣΑΠ. Αυτό που απέστειλε στους συλλόγους ήταν μια φωτοτυπία της υπουργικής απόφασης για την παράταση της διάρκειας των συμβάσεων και το ζήτημα τακτοποιήθηκε.

Προφανώς έχουν να ασχοληθούν με πιο σοβαρά θέματα, στα οποία φυσικά και δεν συμπεριλαμβάνεται η αξιοπιστία του πρωταθλήματος. Η πλειοψηφία των αλλοδαπών συναθλητών μας βρίσκεται στις πατρίδες τους, κάποιοι δεν μπορούν να ταξιδέψουν, κάποιοι δικαιολογημένα φοβούνται να ταξιδέψουν και είναι σχεδόν βέβαιο ότι τα πλει οφ θα διεξαχθούν με διαφοροποιημένα ρόστερ.

Δεν θέλουμε να σας κουράσουμε άλλο, γιατί εμείς έχουμε κουραστεί από τον παραλογισμό που αντιμετωπίζουμε σχεδόν καθημερινά, ωστόσο οι αθλητές της ομάδας βόλεϊ του ΠΑΟΚ απαντώντας στην πρόταση της ΕΣΑΠ τονίζουν ότι:
-δεν συζητούμε για οτιδήποτε άλλο πέρα από την τήρηση των συμφωνηθέντων στο 100%.

Share it