Search

Ζήτησε την άμεση επιστροφή των 5 βαθμών η Ξάνθη απο το Διαιτητικό! Εντός Ιούνη η απόφαση

Την επιστροφή των πέντε βαθμών που της έχουν αφαιρεθεί για την απόφαση της μετοχικής της σύνθεσης, ζήτησε με την προσφυγή της που εκδικάστηκε στο Διαιτητικό Δικαστήριο η ΠΑΕ Ξάνθη, επικαλούμενη την αναστολή που πήρε από το Διοικητικό Εφετείο στο οποίο προσέφυγε.

Ο νομικός της Ξάνθης, Χρήστος Δετσαρίδης, τόνισε… «Ο αθλητικός δικαστής κ. Μάρκου είπε ότι επιβάλει την ποινή του -5 εξαιτίας της ανάκλησης του πιστοποιητικού. Από τη στιγμή που η ανάκληση με απόφαση του διοικητικού Εφετείου έχει ανασταλεί, πρέπει να ανασταλούν και τα έννομα αποτελέσματα της. Οι πέντε βαθμοί αφαιρέθηκαν γιατί έχουμε ανάκληση του πιστοποιητικού και από εκεί κι έπειτα υπάρχει νομικό ζήτημα. Εκδόθηκε η εκτελεστή διοικητική πράξη της ανάκλησης του πιστοποιητικού και βάσει αυτού επιβλήθηκε η ποινή. Με την απόφαση αναστολής από το διοικητικό εφετείο, έπαψε να υφίσταται η απόφαση ανάκλησης. Έχουμε μια απόφαση δικαστηρίου σε αναστολή η οποία είναι ισχυρή και δεσμεύει, ακόμη και οι προσωρινές διαταγές εμπίπτουν στη διαδικασία της συμμόρφωσης. Η άποψη μας είναι ότι θα πρέπει έστω και προσωρινά, μέχρι την έκδοση της απόφασης, να μας επιστραφούν οι βαθμοί. Η απόφαση από το τμήμα αναστολών έχει δεσμευτική δύναμη» τόνισε.

“Αντίπαλος” της Ξάνθης στην εκδίκαση ήταν η Super League, δια του νομικού της Γιάννη Οικονομάκη ο όποιος είπε. «Η ανάκληση του πιστοποιητικού δεν είναι αδίκημα εξαιτίας των οποίων αφαιρούνται οι 5 βαθμοί. Όταν το διοικητικό εφετείο εβγαλε απόφαση, έχουν βγάλει ήδη απόφαση οι δικαστές της Λίγκας και λέει «μην έρχεστε σε εμάς για πράγματα που έχει κρίνει η πειθαρχική της Λίγκα. Το Εφετείο έδωσε την αναστολή, όχι για να επιστραφούν οι βαθμοί, αλλά για να μην έρθει η Λίγκα και σου απαγορεύσει τη συμμετοχή στα πλέι άουτ, που δεν τέθηκε ποτέ. Πόσο πιο ξεκάθαρα να το πει. Απορώ με την προσφυγή αυτή, πραγματικά.

Η Ξάνθη πήγε στην Εφέσεων, και είπε να ανασταλεί η απόφαση για το -5. Η Εφέσεων ομόφωνα έκρινε ότι δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Είπαν ότι δεν δεσμεύεται από το δεδικασμένου του διοικητικού εφετείου. Η Εφέσεων απέρριψε την αίτηση της Ξάνθης. Συγκαλέσαμε ΔΣ για να επικυρώσουμε τη βαθμολογία. Εκείνη την ημέρα, 1.5 μήνα μετά την απόφαση του Εφετείου η Ξάνθη ζήτησε πίσω τους 5 βαθμούς, επικαλούμενη την απόφαση του διοικητικού εφετείου. Από το κείμενο της απόφασης του διοικητικού εφετείου, η αναστολή αφορά μόνο την ανάκληση του πιστοποιητικού, δεν ακουμπάει το θέμα των βαθμών. Το λέει ρητά. Είναι ξεκάθαρο αυτό. Βλέπει την πιθανή βλάβη που μπορεί να προκύψει από μη συμμετοχή. Θέμα μη συμμετοχής, νομικό ζήτημα, ουδέποτε τέθηκε.

Σε ένα άλλο σημείο του διοικητικού Εφετείου είναι ρητό ότι η απόφαση δεν αφορά την αφαίρεση των βαθμών. Λέει πως ότι έχει πάει στα πειθαρχικά όργανα, δεν μπορεί να το ακουμπήσει. Είναι ξεκάθαρο από το κείμενο της απόφασης ότι δεν ακουμπάει και δεν δίνει αναστολή για το θέμα της χορήγησης των βαθμών. Ο ΠΑΟΚ ζήτησε αναστολή σε σχέση με τους 7 βαθμούς από το διοικητικό Εφετείο που απάντησε ότι το αίτημα είναι απορριπτέο γιατί η αποδοχή του θα ισοδυναμούσε με αναστολή της απόφασης του δικαιοδοτικού οργάνου. Λέει «μην μου προσβάλετε αποφάσεις δικαιοδοτικών οργάνων, είναι αποφάσεις ιδιωτικού δικαίου». Αυτό λέει η Ξάνθη. Είναι σαφές ότι η αναστολή δεν αφορά τους βαθμούς.

Εμείς σαν Λίγκα, τι έπρεπε να κάνουμε; Να σκίσουμε την απόφαση της Εφέσεων; Αν γίνει δεκτό το αίτημα της Ξάνθης, θα γίνετε 3ος βαθμός πειθαρχικής δικαιοδοσίας. Όποια απόφαση της Εφέσεων δεν είναι αρεστή, η ομάδα θα προσφεύγει σε εσάς κατά της απόφασης της Λίγκας που επιβάλει την απόφαση της Εφέσεων. Η Ξάνθη όφειλε στις 10/3 που έλαβε την απόφαση του διοικητικού Εφετείου, να μας στείλει την απόφαση, και να μας πει «εχω αναστολή, δώστε πίσω τους 5 βαθμούς». Δεν το έκανε. Μας έστειλε την απόφαση μετά από 1.5 μήνα. Δεν το έκανε ούτε όταν βγήκε η απόφαση της Εφέσεων. Περίμενε να κάνουμε την επικύρωση και  να πει «ά, έχουμε και αυτή την απόφαση. Είναι προφανές εκπρόθεσμο».

Οι δύο πλευρές πήραν προθεσμία για υπομνήματα μέχρι την ερχόμενη Τρίτη(9/6)  ενώ η απόφαση αναμένεται μέσα στο μήνα. Απόφαση ιδιαίτερα σημαντική καθώς μέχρι να γινει το Διοικητικό είναι πολύ σημαντικό για την Ξάνθη να της επιστραφούν οι 5 βαθμοί που σαφέστατα θα βελτιώσουν την βαθμολογική της κατάσταση.

Share it