Search

Οριστικά τέλος η σαιζόν στην Football League! Οι δύο προτάσεις για αναδιάρθρωση

Τίτλοι τέλους πέφτουν οριστικά στο φετινό πρωτάθλημα της Football League, όπως προέκυψε και από τη σύσκεψη των 14 ομάδων την Τρίτη (2/6) υπό την προεδρία του προέδρου της Ένωσης SL2-FL Λεωνίδα Λεουτσάκου.

Οι ΠΑΕ της κατηγορίας επανέλαβαν ότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά ύστερα από την πανδημία του κορονοϊού, δεν δύνανται να ακολουθήσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα κι εν όψει του Δ.Σ. της Super League 2 στις 14.00 της Τετάρτης (3/6) εισηγήθηκαν την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος, μαζί με δύο προτάσεις για την αναδιάρθρωση των δύο κατηγοριών.

Η μία αφορά τη συγχώνευση της SL2 και της FL και τη δημιουργία νέας ενιαίας κατηγορίας, χωρισμένης σε Βορρά και Νότο, χωρίς να προκύψει υποβιβασμός καμίας ομάδας, ενώ η δεύτερη πρόταση έχει να κάνει με την άνοδο οκτώ ομάδων από τη Football League στη Super League 2, δίχως και πάλι να υπάρξει υποβιβασμός ομάδων.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Football League αναφέρει:

«Μετά την πανδημία του Covid – 19, οι ομάδες της Football League έχουν περιέλθει σε οικονομική αδυναμία και επιπρόσθετα το κόστος του υγειονομικού πρωτοκόλλου είναι τόσο υψηλό που αδυνατούν να ανταποκριθούν.

Για τους λόγους αυτούς, στη σημερινή σύσκεψη των ΠΑΕ μελών της Football League, αποφασίστηκαν όπως εισηγηθούν στο αυριανό διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής κατηγορίας τα εξής:

1) Όπως τροποποιηθεί η προκήρυξη του πρωταθλήματος της Football League, προκειμένου να γίνει περαίωση του πρωταθλήματος αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 και οριστική διακοπή αυτού

2) Όπως υποβληθούν δυο προτάσεις αναδιάρθρωσης:

α) Συγχώνευση της Super League 2 και Football League και δημιουργία νέας ενιαίας κατηγορίας χωρισμένης σε Βορρά και Νότο χωρίς να προκύψει υποβιβασμός καμίας ομάδος.

β) Άνοδος οκτώ (8) ομάδων από την Football League στην Super League 2, χωρίς να υπάρξει υποβιβασμός ομάδων».

Share it