Search

Αποφασισμένη να “ζήσει το όνειρο” της Γ’ Εθνικής η Αναγέννηση Θαλασσιάς! Η πρώτη κουβέντα και οι κινήσεις που έρχονται

Με το πιο άδοξο τρόπο ολοκληρώθηκε και επίσημα το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Ξάνθης, μετά την απόφαση για οριστική διακοπή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και την επικύρωση των βαθμολογιών απο την ΕΠΟ, με την Αναγέννηση Θαλασσιάς να αναδεικνύεται για πρώτη φορά στην ιστορία της πρωταθλήτρια.

Ένα πρωτάθλημα που δίνει την ευκαιρία στο ιστορικό σωματείο της Θαλασσιάς, που απο το 1984 όταν και ανέβηκε στην Α’ κατηγορία της Ένωσης παίζει ανελλιπώς εκεί(!), να αγωνιστεί για πρώτη φορά σε Εθνική κατηγορία. Μια ευκαιρία που άπαντες στον σύλλογο και το χωριό της Θαλασσιάς είναι αποφασισμένη να εκμεταλλευτούν.

Αλλωστε η μακρά ιστορία του συλλόγου, που αποτελεί τον ορισμό της ομάδας “οικογένεια” όντας ένα απο τα λίγα σωματεία στο Νομό που διαχρονικά βασίζεται σε δικά της παιδιά που αγωνίζονται χρόνια για τον σύλλογο και συνήθως στελεχώνεται με παιδιά που δεν δυσκολεύονται ιδιαίτερα να δέσουν με το σύνολο και να βοηθήσουν τον σύλλογο να αποτελεί μια μακρά και σταθερά δύναμη στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Ξάνθης.

Εδώ και λίγα χρόνια και με την είσοδο στα διοικητικά του Τάσου Ταρενίδη, ενός νέου ανθρώπου με πολύ όρεξη και διάθεση για προσφορά στην Θαλασσιά και το ξανθιώτικο ποδόσφαιρο έδωσε το έναυσμα σε όλους να κυνηγήσουν το κάτι παραπάνω, κάτι που ήρθε έστω και με αυτό τον τρόπο φέτος. Το σύνολο του Τάσου Κελλίδη μετά την δεύτερη θέση της περσινής σεζόν  και την τρομερά σταθερή παρουσία στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας εδώ και μια δεκαετία ήρθε η ώρα να στεφθεί για πρώτη φορά πρωταθλήτρια και να αγωνιστεί στην Γ’ Εθνική, κάτι που αποτελούσε διαχρονικά ένα όνειρο για τους ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Για αυτό και άλλωστε στην συνάθροιση που έγινε την Κυριακή στο χωριό της Θαλασσιάς με την συμμετοχή βετεράνων και νυν ποδοσφαιριστών της ομάδας, της διοίκησης και κατοίκων του χωριού όλοι αποφάσισαν με μια φωνή η Αναγέννηση να συμμετέχει κανονικά στην Γ’ Εθνική και έτσι το… όνειρο να γίνει πραγματικότητα.

Πάντως επειδή οι εποχές είναι αρκετά δύσκολες, ειδικά οικονομικά, η διοίκηση της ομάδας αποφάσισε να προχωρήσει σε συνεχόμενα ραντεβού τόσο με τον Πρόεδρο της Ένωσης, Γιώργο Πανίδη για να ενημερωθούν για το πως θα είναι το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και τα έξοδα, όσο φυσικά και με τον Δήμαρχο Τοπείρου, Θωμά Μίχογλου για την στήριξη του, που πάντως όπως έχει πει πολλές φορές είναι δεδομένη προς κάθε ομάδα του Τοπείρου που κάνει το βήμα παραπάνω.

Πέρα όμως απο αυτά τα δύο θα γίνουν και άλλες κινήσεις για να εξασφαλιστεί όχι απλά η συμμετοχή του συλλόγου αλλά και η ευημερία του, καθώς κανείς στην ομάδα δεν θέλει να σκέφτεται είτε την μη συμμετοχή είτε την συμμετοχή απλά για να γίνει. Όλοι στον σύλλογο θέλουν να ζήσουν και να απολαύσουν το ταξίδι της Γ’ Εθνικής και αυτή η παρουσία να δώσει βάση ώστε και το μέλλον της ομάδας να είναι ευοίωνο.

Βέβαια ο δρόμος δεν θα είναι στρωμένος με…ροδοπέταλα και αυτό το ξέρουν όλοι στην Αναγέννηση, και για αυτό ο Τάσος Ταρενίδης και όλα τα μέλη της διοίκησης όπως και οι αρχηγοί της ομάδας δεν προχωρούν σε μεγάλα λόγια αλλά πράξεις και κινήσεις.

Δείγμα πάντως της διάθεσης της ομάδας για συμμετοχή στην Γ’ Εθνική είναι και το γεγονός πως ήδη στην ομάδα μελετούν τα δεδομένα, όπως είναι για παράδειγμα η επιλογή της έδρας μια και το γήπεδο του χωριού δεν πληρεί τις προϋποθέσεις για την Γ’ Εθνική, αλλά και η επιλογή του προπονητή που θα οδηγήσει την ομάδα στο ταξίδι της Γ’ Εθνικής με όλα πάντως να δείχνουν πως η επιλογή θα γίνει…εκ των έσω. Με διοίκηση, παίκτες και κατοίκους του χωριού να θέλουν στο τιμόνι της ομάδας ένα παιδί του χωριού, όπως ο Ενωσιακός προπονητής της ΕΠΣ Ξάνθης Απόστολος Κουτρουλός που αποτελεί την κύρια και βασική επιλογή. Ωστόσο γνωρίζοντας όλοι πόσο οργανωτικός είναι ο πολύπειρος τεχνικός ξέρουν πως θα πρέπει η ομάδα να αλλάξει επίπεδο και στο οργανωτικό όπως φυσικά και αγωνιστικό της τμήμα όπου θα πρέπει σε αμφότερα να υπάρξει ενίσχυση.

Η διάθεση υπάρχει, το όραμα επίσης όπως και οι άνθρωποι με μεράκι και “τρέλα” για να κυνηγήσουν το όνειρο της Γ’ Εθνικής, και αυτό θα πράξουν. Ευχή όλων να τα καταφέρουν και έτσι το ξανθιώτικο ποδόσφαιρο και τη νέα χρονιά να έχει τριπλή παρουσία σε Εθνική κατηγορία.

Share it