Search

Σαν σήμερα: 12 χρόνια από την πρώτη άνοδο του Πανθρακικού στη Super League! (+video)

Το ημερολόγιο έγραφε 1 Ιουνίου 2008. Ήταν η μέρα που όλη η Κομοτηνή πανηγύριζε την άνοδο του Πανθρακικού για πρώτη φορά στην ιστορία του στη Super League.

Σήμερα, ακριβώς 12 χρόνια μετά από την τεράστια αυτή η επιτυχία, η ομάδα της Ροδόπης βρίσκεται σε διαδικασία επιστροφής της στις Εθνικές κατηγορίες.

12 χρόνια πριν λοιπόν ο Πανθρακικός έπαιζε στην τελευταία αγωνιστική της Β’ Εθνικής για την άνοδο του στα σαλόνια της μεγάλης κατηγορίας της χώρας για παρθενική φορά στην 45χρονη μέχρι εκείνη τη σεζόν ιστορία του. Αντίπαλος του σε εκείνο το ματς ο βαθμολογικά αδιάφορος Ηλυσιακός που υποδεχόταν τους Θρακιώτες στο γήπεδο του Ζωγράφου, στο οποίο παρόντες ήταν και 800 φίλοι του Πανθρακικού που ταξίδεψαν στην πρωτεύουσα για να υποστηρίξουν την ομάδα τους!

Οι Κομοτηναίοι ήθελαν τους 3 βαθμούς της νίκης έτσι ώστε να είναι σίγουροι για την κατάληψη της 3ης θέσης (η οποία τότε οδηγούσε απευθείας στην Α’ κατηγορία) και να μην εξαρτώνται από το αποτέλεσμα του αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα με την Καστοριά. Και πράγματι αυτή η νίκη ήρθε. Ο Πανθρακικός με μία παληκαρίσια εμφάνιση επικράτησε 1-0 του Ηλυσιακού χάρη στο χρυσό γκολ του Ρόνι Φαν Ες και πανηγύρισε την άνοδο, παρέα με τον 1ο Πανσερραϊκό και τον 2ο Θρασύβουλο.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο της ΕΡΤ3 το γκολ που είχε δώσει τότε στον Πανθρακικό την άνοδο και δηλώσεις των πρωταγωνιστών από εκείνη την ιστορική στιγμή:

Share it