Search

M. Χρυσοχοΐδης: «Θα είναι πραγματικότητα σε λίγους μήνες ο φράχτης στον Έβρο»

«Ο φράχτης στον Έβρο προχωράει και σε λίγους μήνες θα είναι μια πραγματικότητα». Αυτό τόνισε σε συνέντευξη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Οπως είπε ο υπουργός στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Καλημέρα», «αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, δεν υπάρχουν από την πλευρά της Τουρκίας προκλήσεις στα σύνορα και η ελληνική κυβέρνηση είναι απόλυτα ψύχραιμη».

Ο κ. Χρυσοχοϊδης σημείωσε ότι η Ελλάδα κατάφερε να γίνει «σύμβολο της Ευρώπης σε ό,τι αφορά την προστασία των συνόρων» και πως στον Έβρο βρίσκονται δυνάμεις της αστυνομίας, του στρατού, της Frontex. Τόνισε επίσης ότι με την πρόσληψη ακόμη 400 συνοριοφυλάκων που έχουν όπως είπε δρομολογηθεί «πιστεύω ότι η πραγματικότητα της μεθορίου θα είναι πολύ καλύτερη».

Χρυσοχοϊδης: Περιπολίες σε όλες τις περιοχές της Αθήνας

Τέλος, μιλώντας για τις προσπάθειες που γίνονται για την πάταξη της εγκληματικότητας, ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια εμφανίζονται σε όλες τις περιοχές της Αθήνας περιπολίες αστυνομικών. Ανακοίνωσε ότι υπάρχει ήδη σε εξέλιξη πρόγραμμα το οποίο θα αλλάξει ριζικά την εικόνα της αστυνομίας. Οπως πρόσθεσε επί 10 χρόνια η αστυνομία έμεινε χωρίς νέες προμήθειες και πως συνολικά από την προηγούμενη χρονιά αλλά το τρέχον έτος αγοράστηκαν 1.500 αστυνομικά αυτοκίνητα!

Πηγή: iefimerida.gr

Share it