Search

Στην τελική ευθεία για την εκδίκαση της φερόμενης πολυιδιοκτησίας το CAS! Όλες οι εξελίξεις

Στην τελική ευθεία μπήκε η εκδίκαση της φερόμενης πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ και Ξάνθης στο CAS. Το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάννης θα κληθεί να αποφασίσει οριστικά για την υπόθεση μετά τις προσφυγές που κατέθεσαν ο ΠΑΟΚ κατά της ΕΠΟ και της Επιτροπής Εφέσεων και ο Ολυμπιακός κατά του ΠΑΟΚ.

Το CAS ενημέρωσε τους δύο συλλόγους ότι έκανε δεκτούς τους “διαιτητές- δικαστές” που επέλεξαν οι δύο σύλλογοι. Ο “δικέφαλος” επέλεξε τον Γερμανό, Ούλριχ Χάας, ενώ οι “ερυθρόλευκοι” τον Ιταλό,Λουίτζι Φουμαγκάλι. Με την ΕΠΟ να συμφωνεί με την επιλογή του CAS για τον ορισμό ως τρίτου “διαιτητή” και ουστικά προεδρεύων της εκδίκασης των πολύπειρο Ολλανδό, Μάνφρεντ Ναν, ο οποίος έχει χειριστεί, έως τώρα, πάνω από 150 υποθέσεις!

Θα πρέπει πάντως εδώ να τονιστεί κάτι, για να μην υπάρχει κάποια παρανόηση, το ότι οι δύο δικαστές επελέγησαν απο τις δύο ΠΑΕ δεν σημαίνει οτι θα πάνε με το μέρος τους. Άλλωστε μιλάμε για πολύ έμπειρους δικαστικούς που έχουν αναλάβει δεκάδες υποθέσεις στα Ευρωπαϊκά αθλητικά η μη δικαστήρια, και σίγουρα και αυτοί θα κρίνουν με βάση την δική τους άποψη για την υπόθεση και όχι ανάλογα με το ποιός τους επέλεξε.

Με Ισπανό δικηγόρο για την εκδίκαση στο CAS η ΕΠΟ

Η ελληνική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ουσιαστικά θα είναι αντίδικος με τρεις διαφορετικές πλευρές. Τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη. Απέναντί της θα έχει φυσικά και το CAS.

Για τον λόγο αυτό η ΕΠΟ έχει αναθέσει σε Ισπανό δικηγόρο όλη την υπόθεση. Πρόκειται για νομικό που ξέρει καλά τέτοιες υποθέσεις και θα εκπροσωπήσει την ελληνική Ομοσπονδία σε ότι χρειαστεί. Πάντως σε σχέση με τις ποινές των ΠΑΟΚ και Ξάνθης η λογική υπαγορεύει πως θα πρέπει να υπερασπιστεί την δική της πειθαρχική επιτροπή.

Η λεπτομέρεια που όμως κάνει την…διαφορά

Όσον αφορά την εκδίκαση που αναμένεται να οριστεί σύντομα ημερομηνία απο το CAS, υπάρχει μια λεπτομέρεια με πολύ μεγάλη σημασία. Καθώς παρά τα δημοσιεύματα για δεδομένη συνεκδίκαση όπως προκύπτει απο το ρεπορτάζ το έννομο συμφέρον του Ολυμπιακού θα κριθεί κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας. Υπάρχει δηλαδή πιθανότητα να απορριφθεί και η εκδίκαση να γίνει χωρίς την παρέμβαση των “ερυθρολεύκων”.

Η πίεση του χρόνου απο πλευράς ΠΑΟΚ και η ηθελημένη… καθυστέρηση απο πλευράς Ολυμπιακού

Είναι σαφές πως απο την στιγμή που επελέγη η τριμελής Επιτροπή του CAS πλέον μετράμε αντίστροφα για τον ορισμό της εκδίκασης. Απο πλευράς ΠΑΟΚ υπάρχει πίεση χρόνου, θέτοντας μάλιστα ως κατεπείγουσα την υπόθεση ουτοσώστε η απόφαση του CAS να βγεί πριν την ολοκλήρωση των Play Off και την επικύρωση της τελικής βαθμολογίας, κάτι που σαφώς συμφέρει και την Ξάνθη καθώς αν γίνει κάτι τέτοιο σε περίπτωση δικαίωσης του ΠΑΟΚ θα επιστραφούν και σε αυτήν οι 7 βαθμοί που της αφαιρέθηκαν.

Απο την άλλη μεριά βέβαια ο Ολυμπιακός δεν…βιάζεται και γιατί να το κάνει άλλωστε μια στοχεύει στο να βγει όσο πιο αργά γίνεται η απόφαση. Κι αυτό φάνηκε ξεκάθαρα απο το γεγονός πως ήδη σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις ζήτησε παράταση, αρχικά μόλις κατατέθηκε η αναμενόμενη ένσταση του ΠΑΟΚ στο CAS που ενώ υποτίθεται όλοι ήξεραν οτι θα το κάνει στον Ολυμπιακό εμφανίστηκαν στο CAS ζητώντας 15ημερη παράταση για την κατάθεση υπομνήματος. Ενώ αργότερα και ενώ είχαν πάρει την παράταση για τα υπομνήματα κερδίζοντας την καθυστέρηση του ορισμού της Επιτροπής ζήτησε νέα παράταση ώστε να του δοθεί ο φάκελος του ΠΑΟΚ(!) και να τον μελετήσει, κάτι που πάντως απορρίφθηκε καθώς όπως έγινε γνωστό οι τρεις πλευρές θα πάρουν όλους τους φακέλους μόλις οριστεί ημερομηνία(κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί ακόμη και το πρώτο δεκαήμερο του Ιούνη).

Η στάση της Ξάνθης, και το γεμάτο…δικαστήρια καλοκαίρι!

Είναι σαφές πως παρά της αντιδράσεις που υπήρξαν και εντός της πόλης, ο Χρήστος Πανόπουλος έπραξε αυτό που είχε δηλώσει μετά απο σχετικό ερώτημα του Sportsaddict οτι η Ξάνθη δεν θα καταφύγει στο CAS εμπιστευόμενοι την Ελληνική δικαιοσύνη, ασχέτος που η Επιτροπή Εφέσεων δεν τον…δικαίωσε καθώς δεν μπήκαν καν στην ουσία της υπόθεσης ενώ δεν έλαβε υπόψιν της ούτε καν την απόφαση του Διοικητικοί δικαστηρίου για να επιστρέψει τουλάχιστον τους 5 βαθμούς πίσω.

Όσον αφορά το παρών η Ξάνθη δεν θα συμμετέχει ενεργά στην υπόθεση καθώς δεν έχει προσφύγει εκεί ωστόσο δεν αποκλείεται αν το CAS μπει στην υπόθεση καθώς λογικά η ξανθιώτικη ΠΑΕ θα κληθεί ως μάρτυρας. Άλλωστε σε περίπτωση δικαίωσης του ΠΑΟΚ και η ομάδα της Θράκης θα βγει… κερδισμένη καθώς θα της επιστραφούν οι 7 βαθμοί που κέρδισε στο γήπεδο.

Για την Ξάνθη πάντως μπορεί να μην έχει άμεση συμμετοχή στο CAS ωστόσο υπάρχουν ακόμη ένα πολύ σημαντικό δικαστήρια, καθώς στις 4 Ιουνίου θα εκδικαστεί η προσφυγή της στο Διαιτητικό δικαστήριο σε βάρος της Super League(Δείτε ΕΔΩ το γιατί)

Share it