Search

Οριστικά στη νέα Γ’ Εθνική ο Ορφέας Ξάνθης επιστρέφει στο τοπικό ο Ηρακλή Ζυγού! Η απόφαση που πήρε η Ε.Ε. της ΕΠΟ για την Γ’ Εθνική

“Λευκός καπνός” βγήκε απο την συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ για το θέμα της Γ’ Εθνικής, όπου αποφασίστηκε η οριστική άνοδος των 8 πρωταθλητών στην παραπάνω κατηγορία(όποια κι αν είναι αυτή) όμως απόφαση πάρθηκε και για το θέμα του υποβιβασμου

Η Ε.Ε. μετά απο ψηφοφορία που έγινε αποφάσισε να υποβιβαστούν οριστικά μόνο όσες ομάδες είχαν πέσει μαθηματικά πριν την διακοπή. Έτσι στον 1ο όμιλο σώζεται οριστικά μόνο ο Ορφέας Ξάνθης.

Αντιθέτως στα τοπικά τους πρωταθλήματα επιστρέφουν οι Κεραυνός Πέρνης, Κιλκισιακός, Δόξα Θεολόγου αλλά και ο Ηρακλής Ζυγού που επιστρέφει στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ξάνθης. Πάντως να τονίσουμε εδώ πως με αυτή την απόφαση 4 ομάδες υποβιβάζονται απο τους 1ο, 2ο, 5ο και 6ο όμιλο, 3 ομάδες υποβιβάζονται απο τον 7ο όμιλο ενώ 2 ομάδες υποβιβάζονται απο τους 3ο και 4ο όμιλο.

H  λύση που προκρίθηκε και εντέλει επικύρωσε ομόφωνα η Ε.Ε. είναι η εξής: Την άνοδο των 8 πρωταθλητών των ομίλων της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας και τον υποβιβασμό όσων σωματείων είχαν μαθηματικά υποβιβαστεί κατά τη διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω της πανδημίας. Ειδικά για τον όμιλο της Κρήτης, δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα και θα ανέβουν οι πρωταθλητές και οι δευτεραθλητές των τεσσάρων (4) Ε.Π.Σ., ώστε το πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2020-21 να διεξαχθεί με 16 ομάδες.

 

 

Share it