Search

Άλλαξε χέρια και με την…βούλα η Forthnet!

Στον έλεγχο της BC Partners περνά και επίσημα σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς η Forthnet. Ύστερα από διαπραγματεύσεις που διήρκησαν περίπου ένα μήνα, οι πιστώτριες τράπεζες Πειραιώς, Εθνική, Alpha και Attica Bank προχώρησαν όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες στην υπογραφή σύμβασης για την παραχώρηση  του συνόλου της έκθεσης (μετοχές, δάνεια, μετατρέψιμες ομολογίες) που κατέχουν στη Forthnet και τις θυγατρικές της στον τηλεπικοινωνιακό όμιλο United Group.

Οι υπογραφές όπως αναφέρουν οι πληροφορίες υπεγράφη αργά το βράδυ της Πέμπτης, με το τίμημα να κυμαίνεται στην περιοχή των 45 εκατ. ευρώ για το 36% του μετοχικού κεφαλαίου της Forthnet που κατέχουν οι τέσσερις πιστώτριες τράπεζες. Η συμφωνία προβλέπει επίσης γενναίο «κούρεμα» των δανειακών υποχρεώσεων της εταιρείας, συνολικού ύψους 297,8 εκατ. ευρώ (42,8 εκατ. το μετατρέψιμο ομολογιακό και 255 τα λοιπά ομολογιακά) καθώς και μια μικρή ενδιάμεση χρηματοδότηση (έως να αναλάβει τη διοίκηση ο νέος μέτοχος) της τάξεως των 5 εκατ. ευρώ. Η United Group που ελέγχεται από τη βρετανική επενδυτική εταιρεία BC Partners, βρισκόταν τον τελευταίο μήνα σε αποκλειστικές συζητήσεις με τις τράπεζες για την απόκτηση της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας.

Η BC Partners, ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά επενδυτικά κεφάλαια με 113 επενδύσεις σε 18 χώρες, συνολικής αξίας 145 δισ. ευρώ, εξαγόρασε την United Group το 2019 από την KKR, έναντι περίπου 2,6 δισ. ευρώ. Εταίρος, πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της BC Partners, ο Νίκος Σταθόπουλος, έγινε γνωστός στην ελληνική τηλεπικοινωνιακή αγορά όταν το 2004, τότε με την APAX Partners, εξαγόρασε την ΤΙM Hellas, σήμερα Wind Ελλάς, που αργότερα πουλήθηκε στον Αιγύπτιο επιχειρηματία Σαουίρις και από αυτόν πέρασε στους σημερινούς μετόχους της.

Πηγή: ethnos.gr

Share it