Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Γίνε συνεργάτης

Search

Πρόεδρος… «μπουμπούκι»!

Θα θυμάστε τις προάλλες που σαν έγραψα για την περίπτωση αγώνων που δεν έγινα ποτέ αλλά τα μπούκια έδιναν αυτούς τους αγώνες για στοίχημα στους ανυποψίαστους πελάτες τους.  Σήμερα θα σας αναφέρω μία άλλη πρόσφατη περίπτωση.

Γράφει ο Γιώργος Ραπτάκης

Παίξε με ασφάλεια στο pamestoixima ονλάιν

Εμφανίστηκε τέτοια περίπτωση αγώνα στη Βραζιλία την περίοδο της υγειονομικής κρίσης στη χώρα όπου είχε απαγορευτεί κάθε αθλητική δραστηριότητα. Στις 25 Μαρτίου υποτίθεται έγινε ο αγώνας ανάμεσα στην Αντράους Μπρασίλ, ομάδας που κατοικοεδρεύει στο Κάμπο Λάργκο και την Γκρέμιο Ρεκρεατίβο από το Σερράνο, με νικήτρια την δεύτερη με 2-1. Τον αγώνα προσέφεραν για στοιχηματισμο πάνω από 200 πρακτορεία στοιχημάτων με τον τζίρο στο ματς να ξεπερνά το 1,6 εκ. ευρώ. Τέτοια ήταν η πρεμούρα του κόσμου για στοίχημα που τζόγαραν αλύπητα…. αλλά στο πουθενά.

Για να ντυθεί το παραμύθι πανέμορφα και να γίνει πιο πειστικό, εμφανίστηκαν στις εφημερίδες κάποιοι τύποι οι οποίοι υποτίθεται εκτελούσαν αρμοδιότητα σκάουτερ για να δουν και παίκτες. Όμως ένας αρκετά πιο πονηρός που ζει στην Ουρουγουάη και δουλειά του είναι να ψάχνει πληροφορίες για στημένα στη Λατινική Αμερική (μα υπάρχουν τέτοια ματς;) και να ειδοποιεί τους μπουκ μέσω ενός συνδέσμου, άρχισε να σκαλίζει το ματς. Ποιο ματς όμως; Η κατάσταση είναι απόλυτα συγκεχυμένη. Άλλοι ανέφεραν πως το ματς έγινε αλλά ήταν φιλικού χαρακτήρα. Άλλοι είπαν (από πλευράς Γκρέμιο) πως εμείς ποτέ δε στείλαμε ομάδα. Άλλοι πως όσοι αγωνίστηκαν με τη φανέλα της Γκρέμιο δεν ήταν παίκτες της. Οι περισσότεροι πάντως είπαν πως τέτοιο ματς έγινε μόνο στα όνειρα κάποιων.

Ίσως να μην άνοιγε μύτη και να μην έπαιρνε μυρουδιά ουδείς για το περιστατικό αλλά όπου μπλέκεται η ομάδα Αντράους υπάρχει πρόβλημα. Αιτία το αφεντικό και πρόεδρος της, κάποιος «κύριος» Ναντίμ Αντράους, επιχειρηματίας,  ο οποίος είναι «μπουμπούκι». Πριν από δύο χρόνια έστηνε κάργα αγώνες της ομάδας του ποντάροντας εναντίον της. Πέρυσι έστησε ξανά ματς με την ομάδα κάτω των 19 ετών, τον μαγκώσανε από τις κινήσεις των λογαριασμών, ρίξανε κατηγορία την ομάδα του και την αντίπαλό της (Πορτουγκέζα Λοντρινένσε) αλλά τα φράγκα που κέρδισε δεν βρέθηκαν.  Ο τύπος έχει τρομερό παρελθόν με όσα διαβάζω. Διαιτητής πριν χρόνια που δεν ήταν στο κόλπο, του χάλασε ένα ματς που είχε στήσει, τον έδειρε και έφαγε δύο χρόνια φυλακή (εξαγόρασε τη ποινή), ενώ πέρυσι τον Απρίλιο προσπάθησε να στήσει έναν τερματοφύλακα για να φάει δύο γκολ, σε άσχετο με την ομάδα του αγώνα.

Αυτά και προσοχή στους περίεργους αγώνες με ομάδες που δεν τις ξέρει ούτε η μάνα τους.

Θα κάνω και ένα μπετάκι τιμής ένεκεν αφού πρώτα πω «σεβασμός στα παρακμιακά πρωταθλήματα και ομάδες. Αυτές μας κράτησαν όρθιους». Το μπετάκι είναι στη Συρία που επαναρχίζει το πρωτάθλημα χωρίς θεατές. Οι παίκτες της Φατούα μπορεί να πληρώθηκαν δυο μηνιάτικα αλλά δε νομίζω ότι πρόλαβαν να μάθουν και μπαλίτσα. Οι παίκτες όμως της Αλ Ουάτχμπαχ που έκαναν προπονήσεις και έδωσαν φιλικά την περίοδο του αποκλεισμού, ξέρουν παραπάνω μπαλίτσα. Έχουν το κίνητρο να προλάβουν τη πρωτοπόρο Τισχρίν που είναι στο +6. Όπλο της Ουάτχμπαχ (πριν τη διακοπή) βασικά η άμυνα (23-8 σε 16 αγώνες), το ακριβώς αντίθετο της Φατούα (10-23).

Share it