Search

Κ. Σακελλαροπούλου απο την Ξάνθη: “Η Θράκη υπήρξε και πρέπει να συνεχίσει να αποτελεί παράδειγμα ισονομίας και ισοπολιτείας”

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου από το πρωί σήμερα ακολουθεί πιστά το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε στην Ξάνθη.

Την Πρόεδρο υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης μαζί με τον ΥΜΑΘ κ. Θεόδωρο Καράογλου στην πλατεία Ελευθερίας  όπου η Πρόεδρος κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο της Ξάνθης και πεζοί κατευθύνθηκαν στην Πλατεία Δημοκρατίας στο Δημαρχείο της Ξάνθης όπου συναντήθηκε  με τοπικούς φορείς.

Με απόφαση της Ειδικής Πανηγυρικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης ανακυρίχθηκε “Επίτημος Δημότης Ξάνθης”  ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης στο πρόσωπο της  Προέδρου της Δημοκρατίας, που με τη γενικότερη παρουσία της, συνεισφέρει και εμπνέει εθνική ομοψυχία, υπευθυνότητα και σοβαρότητα κατά την άσκηση των υψηλών της καθηκόντων  και της απένημε το «Χρυσό Μετάλλιο» της πόλης, ώς ένδειξη βαθύτατης Τιμής, στην εκφραστή της ενότητας του Έθνους.

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ανέφερε:

Η Ξάνθη, η Θράκη γενικότερα, υπήρξε και πρέπει να συνεχίσει να αποτελεί παράδειγμα ισονομίας και ισοπολιτείας. Μια γέφυρα φιλίας, ένας τόπος πολυπολιτισμικός, όπου συμπολίτες μας με διαφορετικές θρησκείες συνυπάρχουν ειρηνικά και συνεργάζονται για την κοινή πρόοδο», επισήμανε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην αντιφώνησή της στην τελετή ανακηρυξης της σε επίτιμη δημότισσα Ξάνθης και σημείωσε: “οι προκαταλήψεις δεν βοήθησαν ποτέ ούτε μπορούν να βοηθήσουν τώρα που οι σύγχρονες κοινές προκλήσεις, όπως αυτές των επιδημιών, του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος και της κλιματικής αλλαγής ξεπερνούν σύνορα και ηπείρους. Προκλήσεις τόσο μεγάλες, ώστε μόνο με διεθνή συνεργασία σε επιστημονικό, πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο μπορούν να αντιμετωπιστούν, όπως ολοκάθαρα φάνηκε στην πανδημία”.

Τι είπε ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης

 “Εξοχοτάτη κυρία Πρόεδρε

Αποτελεί μεγάλη τιμή για εμάς η επίσκεψή σας στον Δήμο μας, στην πόλη μας, σε αυτό τον ευλογημένο τόπο.

Σας υποδεχόμαστε σαν δικό μας άνθρωπο και σας καταθέτουμε την βαθιά μας εκτίμηση και θαυμασμό για την επιστημονική, κοινωνική και πολιτική σας διαδρομή.

Η άφιξή σας στον τόπο μας συμπίπτει με δύο σημαντικά γεγονότα, διαφορετικής ποιότητας.

Πριν από λίγες μέρες γιορτάσαμε τα εκατό χρόνια ελευθερίας και ενσωμάτωσης της Θράκης στον εθνικό κορμό.

Συνάμα, μετά από την απομόνωση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, εξερχόμαστε στην κανονική ατομική και κοινωνική ζωή.

Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι, παρά τις όποιες δυσκολίες και αντιξοότητες, τα καταφέραμε ως οργανωμένη πολιτεία σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

Ο Δήμος Ξάνθης νιώθει ικανοποιημένος και σας ευχαριστεί γιατί από την πρώτη στιγμή σταθήκατε δίπλα μας.

Με όλη την πρέπουσα τιμή και σεβασμό στο πρόσωπο και στον ύψιστο ρόλο σας θα μας επιτρέψετε να σας θεωρούμε ως τη μεγάλη φίλη, σύμμαχο και συμπαραστάτρια στο έργο μας. Αυτό μας δίδει χαρά και μας επιφορτίζει με περισσότερες ευθύνες στην πορεία μας.

Οι πολίτες της Ξάνθης ελπίζουν ότι θα είστε πάντα αρωγός στην ακριτική μας περιοχή και είμαστε βέβαιοι ότι θα το πράξετε.”

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου  αναχώρησε  για τη Γλαύκη και θα επισκεφθεί το Γυμνάσιο-Λύκειο, ενώ στις 12.45 το πρόγραμμα περιλαμβάνει  Επίσκεψη στο Δ’ Σώμα Στρατού.

Το απόγευμα στις 18:00 θα συναντηθεί   με τον Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονα στην Μητρόπολη. Ενώ στις 18.35 θα συναντηθεί με γυναίκες της τοπικής κοινωνίας και η σημερινή ημέρα θα ολοκληρωθεί στις 18:30 με ομιλία στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι».

 Το υπόλοιπο πρόγραμμα της Προέδρου:

Σάββατο 30 Μαΐου 2020

09.40 Επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στα «Θρακικά Εκκοκκιστήρια»

10.50 Επίσκεψη στην κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση «Γενισέα»

12.00 Επίσκεψη στο Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά»

12.40 Αναχώρηση για την Σταυρούπολη.

Το Σάββατο  η  Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα επισκεφθεί και θα διανυχτερεύσει  στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τη Σταυρούπολη Ξάνθης όπου θα απολαύσει τις ομορφιές της φύσης και τα μονοπάτια της περιοχής που τόσο πολύ αγαπά.

Πηγή: Radio899.gr

Share it