Search

Επικύρωση των πέντε αλλαγών, 20μελείς αποστολές, διαλείμματα και μειωμένα έξοδα διαιτησίας ζητά η Λίγκα απο την ΕΠΟ!

Με επιστολή της προς την Ομοσπονδία, η Superleague ζητάει να επικυρωθούν οι πέντε αλλαγές στους αγώνες των πλέι οφ και πλέι άουτ, όπως έχει αποφασίσει η FIFA, ακολούθως να αυξηθούν σε 20μελείς οι αποστολές των ομάδων, να υπάρχουν cooling breaks σε όλα τα παιχνίδια, αλλά και μειωμένα έξοδα διαιτησίας, καθώς επίσης να επεκταθεί κατά ένα μήνα η σεζόν, ως το τέλος Ιουλίου.

Όλα αυτά και ενώ ήδη η Λίγκα μπαίνει σε ρυθμούς επανέναρξης μετά και το “οκ” που έλαβε απο την Κυβέρνηση(θυμηιείτε ΕΔΩ). Ενώ για την Πέμπτη υπάρχει Δ.Σ. για την κλήρωση των play out αλλά και τον ορισμό του ακριβές προγράμματος

Σημειώνεται ότι το συνολικό κόστος διαιτησίας κάθε αγώνα ανέρχεται περί τις 8.000 ευρώ μαζί με τα έξοδα μετακίνησης και η Λίγκα ζητάει τη μείωσή του λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η επιστολή:

Σε συνέχεια της χθεσινής συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής, καθώς και προηγούμενων επικοινωνιών, παρακαλούμε όπως ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις κατά τη συνεδρίαση της Ε.Ε. την Παρασκευή 29/5/20 για τα ακόλουθα ζητήματα:

* Την αντικατάσταση μέχρι πέντε (5) ποδοσφαιριστών σε όλους τους αγώνες των πλέι οφ και πλέι άουτ, σύμφωνα με τη σχετική ειδική εγκύκλιο της IFAB. 

* Την αύξηση του αριθμού των αναπληρωματικών ποδοσφαιριστών που κάθονται στον πάγκο της ομάδας από επτά (7) σε εννιά (9), άρα το δικαίωμα δήλωσης να επεκτείνεται σε επίπεδο εικοσάδας (20) αντί δεκαοκτάδας (18). 

* Την πραγματοποίηση διαλειμμάτων για ανάκτηση δυνάμεων σε όλους τους αγώνες των πλέι οφ και πλέι άουτ 2019-20, σύμφωνα και με όσα ορίζονται στους Κανόνες παιχνιδιού. 

* Την παράταση της αγωνιστικής περιόδου 2019-20 λόγω της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού. 

* Την παράταση της προθεσμίας κοινοποίησης της ημερομηνίας έναρξης του Πρωταθλήματος της νέας αγωνιστικής περιόδου 2020-21 μέχρι τις 30/6/20, σύμφωνα με το Άρθρο 3 παρ. 3β του ΚΑΠ και κατ’ επέκταση την παράταση της κατάθεσης του ετήσιου συνοπτικού προγράμματος αγώνων μέχρι τις 30/7/20. 

* Την απαλλαγή κατ’ εξαίρεση της κατάθεσης παραβόλων για την τροποποίηση των συμβολαίων ποδοσφαιριστών/προπονητών, προς εφαρμογή του ειδικού θεσμικού πλαισίου που έθεσε η FIFA και υιοθέτησε η ΕΠΟ για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού. 

* Τη μείωση των εξόδων διαιτησίας σε όλους τους αγώνες των πλέι οφ και πλέι άουτ 2019-20. 

Παρακαλούμε για τις από μέρους σας ενέργειες. 

Share it