Search

Απο Ξάνθη έως Κρήτη η νέα Α’ Εθνική Γυναικών! Οι ομάδες που θα αντιμετωπίσουν οι Βασίλισσες της Θράκης & πως θα χωριστούν οι δύο όμιλοι

Με μια σπουδαία είδηση για το Θρακιώτικο γυναικείο ποδόσφαιρο και τις Βασίλισσες της Θράκης επικυρώθηκε η προκήρυξη του Γυναικείου πρωταθλήματος απο την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, που στέλνει την ξανθιώτικη ομάδα στην Α’ Εθνική κατηγορία!

Η πρόταση του Προέδρου της Επιτροπής Γυναικείου ποδοσφαίρου, Γιώργου Χατζησαρόγλου(Πρόεδρος ΕΠΣ Δράμας) όπως πληροφορείται το Sportsaddict πέρασε με μεγάλη άνεση(όλοι ψήφισαν υπέρ εκτός απο τον Πρόεδρο της Super League Μηνά Λυσάνδρου που ψήφισε λευκό) και έτσι το νέο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής θα περιλεμβάνει ομάδες απο την Θράκη μέχρι και την Κρήτη, και θα γίνει σε δύο ομίλους(11 ομάδων).

Θυμίζουμε πως απο την Β’ Εθνική την άνοδο παίρνουν οι 10 καλύτερες ομάδες με βάση τους βαθμούς που συνέλεξαν μέχρι την 10η αγωνιστική, οπότε και διεκόπη το πρωτάθλημα. Πιο αναλυτικά με βάση την γενική κατάταξη και στους 4 ομίλους την άνοδο κερδίζουν κατά σειρά οι: Καστοριά(30β.), Νέοι Αστέρα Ρεθύμνου(28β.), Εργοτέλης(28β.), Καρυάτιδες Σπάρτης(27β.), Αγία Παρασκευή(26β.), Ολυμπιάδα Υμηττού(25β.), Φείδων Άργους(25β.), Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαρβάρας(25β.), Βασίλισσα Θράκης(21β.), Δόξα Δράμας 2016(19β.)

Πιο συγκεκριμένα όπως πληροφορείται το Sportsaddict, οι δύο όμιλοι της μεγάλης κατηγορίας θα αποτελούνται από 11 ομάδες. Στον Βόρειο όμιλο που θα συμμετέχουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους οι Βασίλισσες της Θράκης, θα δώσουν το παρών επίσης 3 ομάδες απο την Θεσσαλονίκη, 3 ομάδες απο την Θεσσαλία, αλλά και ομάδες απο Βέροια, Καστοριά και Γιάννινα.

Αξίζει να τονίσουμε πως ο όμιλος που θα μετέχει η ομάδα της Ξάνθης θα είναι άκρως δυνατός, καθώς σε αντίθεση με το Νότιο όμιλο ο Βόρειος όμιλος θα περιλαμβάνει 7 ομάδες που έπαιζαν μέχρι και φέτος στην μεγάλη κατηγορία, εκ των οποίων μάλιστα ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ αλλά και ο δεύτερος της βαθμολογίας Άρης. Στο Βόρειο όμιλο θα μετέχουν συνολικά 7 ομάδες που παραμένουν στην κατηγορία συν της 4 ομάδες που έρχονται απο τον 1ο όμιλο της Β’ Εθνικής, ενώ ο Νότιος όμιλος θα περιλαμβάνει 5 ομάδες που παραμένουν στην κατηγορία συν της 6 ομάδες που ανέρχονται απο τους έτερους τρεις ομίλους της Β’ Εθνικής.

Πάμε όμως να δούμε πιο συνοπτικά, όπως τους παρουσιάζει το SportsAddict.gr, πως θα είναι χωρισμένοι οι δύο όμιλοι:

Βόρειος Όμιλος

ΠΑΟΚ

Άρης

Τρίκαλα 2011

Αγροτικός Αστέρας Ευόσμου

ΑΕ Λάρισα ’64

Ακαδημία Ελπίδες Καρδίτσας ’94

Γιάννενα  WFC

Καστοριά ΓΠΣ

Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαρβάρας

Βασίλισσα Θράκης

Δόξα Δράμας 2016

Νότιος Όμιλος

Ατρόμητος Αθηνών

Μεσολόγγι 2008

ΟΦΗ

ΑΕ Γλυφάδας

Άβαντες Χαλκίδας

ΑΟ Αγίας Παρασκευής

Εργοτέλης

Καρυάτιδες Σπάρτης

Ολυμπιάδα Υμηττού

Νέος Αστέρας Ρεθύμνου

Φείδων Άργους

 

 

Share it