Search

Σ.Ε.Ε.Δ.Α. για Αυγενάκη: “Ο Ερασιτεχνικός αθλητισμός δέχεται αλλεπάλληλα χτυπήματα από τη πολιτική του Υφυπουργού Αθλητισμού, Τροποποιήστε άμεσα την υπουργική απόφαση”

Την άμεση τροποποίηση της απόφασής του για “χρήση των οργανωμένων ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων από τους αθλούμενους πολίτες με απλό δελτίο καταγραφής εισόδου” ώστε να τεθεί προτεραιότητα η επιστροφή στις προπονήσεις των αθλητών όλων των ηλικιών στο 100% με αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών κανόνων που επιβάλλουν οι ειδικοί, χωρίς καμία υγειονομική έκπτωση, ζητά με επιστολή του στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη ο Σύλλογος Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών (Σ.Ε.Ε.Δ.Α).

Στην επιστολή του προς τον Λευτέρη Αυγενάκη ο Σ.Ε.Ε.Δ.Α θέτει καίρια θέματα που απασχολούν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και καλεί όλη την αθλητική οικογένεια να συμμετέχει την ερχόμενη Πέμπτη, 28 Μαρτίου (19:00), σε ειρηνικές παράλληλες διαμαρτυρίες στη πλατεία Συντάγματος και στη Θεσσαλονίκη στην Πλατεία Αριστοτέλους. «Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός δεν μπορεί πάντα να βρίσκεται στον απόηχο του επαγγελματικού αθλητισμού,» αναφέρει στο σχετικό δελτίο Τύπου ο Σ.Ε.Ε.Δ.Α.

Αναλυτικά, το δελτίο Τύπου του Συλλόγου Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών (Σ.Ε.Ε.Δ.Α.) αναφέρει: “Ερασιτεχνικός αθλητισμός δέχεται αλλεπάλληλα χτυπήματα από τη νεοφιλελεύθερη πολιτική που ακολουθεί ο Υφυπουργός Αθλητισμού, ο οποίος απαξιώνει με τις αποφάσεις του τον βασικότερο πυλώνα του ελληνικού αθλητισμού από την αρχή της θητείας του έως και σήμερα, καθώς συστηματικά αγνοεί τις βασικές αξίες του κοινωνικού και δημοκρατικού χαρακτήρα του.

Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός κ. Υφυπουργέ δεν στηρίζεται στα ελιτίστικα σπορ των ιδιωτικών club τα οποία αποφέρουν οικονομικά οφέλη, πόσο δε μάλλον, δεν στηρίζεται στις λίγες εύπορες οικογένειες αλλά στο υστέρημα των πολιτών κατά το πλείστον με χαμηλό εισόδημα, οι οποίοι δίνουν καθημερινή μάχη για τα παιδιά τους. Στους γονείς αυτούς εν μέσω πανδημίας, έχετε προκαλέσει μεγάλη δυσχέρεια, καθώς δεν προφυλάξατε με τις αποφάσεις σας την τύχη των πρωταθλητών ζητώντας τους για δεύτερη φορά να προσκομίσουν για τα παιδιά τους Ιατρικές Βεβαιώσεις προκειμένου να αθληθούν. Σας καλούμε να τροποποιήσετε άμεσα την απόφασή σας για «χρήση των οργανωμένων ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων από τους αθλούμενους πολίτες με απλό δελτίο καταγραφής εισόδου» ώστε να τεθεί προτεραιότητα η επιστροφή στις προπονήσεις των αθλητών όλων των ηλικιών στο 100%  (αγωνιστικών, προαγωνιστικών και ακαδημιών) με αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών κανόνων που επιβάλουν οι ειδικοί χωρίς καμία υγειονομική έκπτωση.

κ. Υφυπουργέ σας κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις που θα έχει η  απόφαση περί εξουσιοδότησης των Ομοσπονδιών για την πραγματοποίηση ή όχι των Εθνικών Πρωταθλημάτων, καθώς τα αποτελέσματα των διοργανώσεων συνδέονται άμεσα με την εισαγωγή των υποψηφίων στα Α.Ε.Ι και Α.Τ.Ε.Ι. Με δεδομένο ότι υπάρχει ανομοιομορφία στις αποφάσεις των Ομοσπονδιών για πραγματοποίηση των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων και με επίσης δεδομένο ότι δεν θα πραγματοποιηθούν τα Σχολικά Πρωταθλήματα, δημιουργούνται άνισες ευκαιρίες για τους αθλητές – μαθητές καθώς δεν έχουν ίσο δικαίωμα διάκρισης και διεκδίκησης των προνομίων τους σύμφωνα με το Ν. 2725/1999, είτε γιατί το πανελλήνιο πρωτάθλημα του αθλήματος τους δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί, είτε γιατί απ’ ότι φυλλορροούν κάποιες Ομοσπονδίες σκοπεύουν να βαπτίσουν πανελλήνιο πρωτάθλημα το άθροισμα περιφερειακών πρωταθλημάτων. Μια τέτοια τακτική καταστρατηγεί την έννοια του πανελληνίου πρωταθλήματος και του ισότιμου ανταγωνισμού.

Ο σύλλογος μας καλεί την πολιτική ηγεσία να αναθεωρήσει τις αποφάσεις σχετικά με τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων και να μεριμνήσει για τη τύχη των αθλημάτων στα οποία υπάρχει σωματική επαφή μεταξύ των αθλητών, ομαδικά και μαχητικά και να μη δίνει μονίμως προτεραιότητα και διαφορετική μεταχείριση στον επαγγελματικό αθλητισμό.

Τέλος, να λάβει σοβαρά υπόψη την πρότασή του Σ.Ε.Ε.Δ.Α. σχετικά με τους διορισμούς των αθλητών οι οποίοι για άλλη μια φορά εκκρεμούν από δική της υπαιτιότητα και, ενώ έχει γίνει Ερώτημα (με αριθμό 4683 ) από Βουλευτές του Κοινοβουλίου στις 04.3.2020.

Ζητούμε, για την άμεση στήριξη του Τομέα Δημόσιας Υγείας την αξιοποίηση των Διακριθέντων Αθλητών με την άμεση έκδοση ΚΥΑ για την πρόσληψη των αθλητών που σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2725/1999 έχουν καταθέσει νόμιμα την αίτηση τους τα έτη 2010-2013, σε φορείς και οργανισμούς του Εθνικού Συστήματος υγείας αλλά και στα ΕΑΚ τα οποία εποπτεύονται από τη ΓΓΑ και υστερούν σε στελέχωση.

Σύμφωνα με τα παραπάνω καλούμε όλη την αθλητική οικογένεια να συμμετέχει την Πέμπτη 28.05.2020 και ώρα 19:00, σε ειρηνικές παράλληλες διαμαρτυρίες στη πλατεία Συντάγματος και και στη Θεσσαλονίκη στην Πλατεία Αριστοτέλους. Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός δεν μπορεί πάντα να βρίσκεται στον απόηχο του επαγγελματικού αθλητισμού.

Δικαίωμα στην άθληση!!!

Σεβασμό στον αθλητή!!!

Στήριξη και οικονομική ενίσχυση των αθλητικών σωματείων!!!

Δίκαιη και ίση μεταχείριση για όλους τους αθλητές!!!”.

Share it