Search

Με την συμμετοχή και της Ξάνθης η καμπάνια Football Cares: Γινόμαστε μία ομάδα για τα εξαφανισμένα παιδιά!(+video)

«Με αφορμή την 25 η Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά, η ποδοσφαιρική κοινότητα συμμετέχει στη διεθνή καμπάνια Football cares και στις δράσεις του Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού” με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για το φαινόμενο της εξαφάνισης των παιδιών.

Οι ΑΕΚ, ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ, ΠΑΕ ΞΑΝΘΗΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ένωσαν τις δυνάμεις τους και στέλνουν το δικό τους μήνυμα, με σκοπό την κινητοποίηση των πολιτών και την ενεργή συμμετοχή τους στις διαδικασίες εντοπισμού εξαφανισμένων παιδιών, μέσω της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000, που λειτουργεί “Το Χαμόγελο του Παιδιού”. Πολύτιμος σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια είναι και η SUPER LEAGUE, που συμμετέχει ενεργά.

Συγκεκριμένα, με την υποστήριξη του Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, η κάθε ομάδα δημιούργησε ένα ολιγόλεπτο video στo οποίο προβάλλονται μηνύματα των παικτών της και παράλληλα φωτογραφίες παιδιών που αγνοούνται. Με έναρξη την 25 η Μαΐου οι ομάδες και η Super League αναρτούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα videos και άλλο σχετικό υλικό.

Image

“Κάθε παιδί που εξαφανίζεται κινδυνεύει. Βοήθησέ το και εσύ να βρει τον δρόμο για το σπίτι του. Αν γνωρίζεις οτιδήποτε για ένα παιδί που αγνοείται κάλεσε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο 116000”, αυτό είναι το μήνυμα που μεταφέρουν οι Έλληνες ποδοσφαιριστές τονίζοντας με αυτό τον τρόπο, τον καθοριστικό ρόλο της έγκαιρης κινητοποίησης και συνεργασίας των πολιτών, ώστε να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος σε περιπτώσεις εξαφάνισης ανηλίκων.Στην πρωτοβουλία “Football Cares” συμμετέχει η παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα, υποστηρίζοντας το έργο του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και θύματα Εκμετάλλευσης Παιδιά (International Centre for Missing and Exploited Children), μέλος του Δ.Σ. και στενός συνεργάτης είναι “Το Χαμόγελο του Παιδιού”.Με τη στήριξη τόσο της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA) όσο και της FIFA, περισσότερες από 135 ποδοσφαιρικές ομάδες διεθνώς υποστηρίζουν τη σημαντική αυτή δράση από συνολικά 20 κράτη και 5 ηπείρους. Μεταξύ των ομάδων που συμμετέχουν είναι και οι: ΑΕΚ, ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ, ΞΑΝΘΗ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ΠΑΟΚ εκπροσωπώντας την χώρα μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αντίστοιχη πρωτοβουλία που έλαβε η ROMA το 2019, είχε ως αποτέλεσμα των εντοπισμό έξι αγνοούμενων παιδιών σε διάφορα μέρη διεθνώς και την ασφαλή επιστροφή στην οικογένειά τους.

“Το Χαμόγελο του Παιδιού” από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα υλοποιεί δράσεις με στόχο την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση κάθε περιστατικού εξαφάνισης παιδιού, έχοντας αναπτύξει πρωτοβουλίες και δράσεις μοναδικές στην Ελλάδα. Σε στενή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, τους συναρμόδιους θεσμικούς φορείς σε εθνικό και διεθνές επίπεδο δραστηριοποιείται έντονα στην πρόληψη του φαινομένου καθώς και τη διαχείριση των περιστατικών εξαφάνισης παιδιών, συντονίζει το Amber Alert Hellas, λειτουργεί στην Ελλάδα την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000».

Δείτε το video με το μήνυμα των ποδοσφαιριστών:

https://www.instagram.com/p/CAneTc-q2Wb/?igshid=2qx3ahquj7f1

Share it