Search

Χάνει τις 50.000 ευρώ από την ΕΡΤ η ΕΟΠΕ!

Μία ακόμα μεγάλη οικονομική ζημία γράφει στο ενεργητικό της η Ε.Ο.ΠΕ. σε μία στιγμή που αναζητά πόρους για να ανταποκριθεί στις διακανονισμένες οικονομικές υποχρεώσεις από τις χρήσεις προηγούμενων διοίκησεων αλλά και των υπολοίπων λειτουργικών υποχρεώσεων της.

Όπως αναφέρει το volleynews.gr, μία ημέρα μετά την απόφαση της ομοσπονδίας να κλείσει την αγωνιστική περίοδο σε όλα τα Εθνικά πρωταθλήματα και ειδικά στην Volley League γυναικών η Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. της επέστρεψε το τιμολόγιο της τρίτης δόσης για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της σεζόν 2019-20. Το ποσό είναι 50.000 Ευρώ. Η ΕΟΠΕ είχε κόψει το τιμολόγιο και το είχε αποστείλει εγκαίρως αλλά η Δημόσια Τηλεόραση αρνήθηκε να το πληρώσει καθώς λόγω της διακοπής των πρωταθλήματων δεν υπήρχαν και μεταδόσεις. Στην Ε.Ο.ΠΕ. υπήρχε η ελπίδα πως τουλάχιστον θα καταβάλονταν ένα μέρος της δόσης και πλέον ο Γιώργος Καραμπέτσος και οι υπόλοιποι σύμβουλοι της ομοσπονδίας αναζητούν έσοδα που θα καλύψουν τη νέα μεγάλη τρύπα που δημιουργείται στον προυπολογισμό ενώ κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει με τα τηλεοτπικά δικαιώματα των Εθνικών ομάδων αλλά και τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Σε ανάλογη θέση βρίσκεται και η Ε.Σ.Α.Π. η οποία εφόσον διακόψει το πρωτάθλημα (με ή χωρίς πρωταθλητή) δεν θα εισπράξει τα 120.000 Ευρώ από την Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. και θα βρεθεί σε οικονομικό αδιέξοδο για τα λειτουργικά της και την διαιτησία. Εφόσον συνεχίσει και ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα η Ε.Σ.Α.Π. θα απαιτήσει από την Ε.Ρ.Τ. να τηρήσει τους όρους του μεταξύ τους συμβολαίου αλλά ακόμα όλα αυτά είναι στον αέρα καθώς δεν έχουν παρθεί οι οριστικές αποφάσεις.

Share it