Search

Κορωνοϊός: Μόλις 2 νέα κρούσματα – Κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο στην χώρα

Μόλις δύο νέα κρούσματα του κορωνοϊού, και κανένα θάνατο, ανακοίνωσε για το τελευταίο 24ωρο ο λοιμωξιολόγος υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου.

Τα κρούσματα στη χώρα μας φθάνουν τα 2.878 συνολικά, εκ των οποίων το 55,2% αφορά άνδρες. Από αυτά, 626 (21,8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.635 (56,8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Δεκαεννέα συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 19 οι διασωληνωμένοι, με μέσο όρο ηλικίας τα 70 έτη.

Εκατό ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών είναι 171. Οι 50 ήταν γυναίκες (29,2%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 76 έτη και το 94,7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. 1374 άνθρωποι έχουν αναρρώσει από τη νόσο.

Για το άνοιγμα της εστίασης ο κ. Χατζηγεωργίου ανέφερε ότι πρέπει να συμβεί με λογική και με προσοχή. Όπως επισήμανε, υπάρχουν όρια στον επιτρεπτό αριθμό ατόμων ανά τραπέζι και ότι είναι καλύτερα να πάμε στα εστιατόρια με την οικογένεια μας και όχι με άτομα που έχουμε να δούμε καιρό. Επίσης στάθηκε πολύ στο ότι θα πρέπει να επιλέγουμε στο σωστό κατάστημα δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στο αν τηρούνται τα μέτρα πρόληψης.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, το ΕΚΑΒ διενήργησε πάνω από 30 ασκήσεις μεταφοράς πιθανών κρουσμάτων, πριν ο κορωνοϊός έρθει στη χώρα μας.

Πηγή: skai.gr

 

Share it