Search

Πανέτοιμος για Β’ Εθνική ο Λεύκιππος, σε αναμονή για… Γ’ Εθνική ο Αρίωνας Ξάνθης!

Μετά την οριστική διακοπή της Α1, ήρθε η ώρα η ΕΟΚ να πάρει κρίσιμες και σημαντικές αποφάσεις. Τη Δευτέρα θα συνεδριάσει στην Αθήνα το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας για τα «φλέγοντα» ζητήματα, όπως είναι η επικύρωση των βαθμολογιών των διοργανώσεων της φετινής σεζόν και το σημαντικότερο η αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων της αγωνιστικής περιόδου 2020-21.

Αρκετά σενάρια έχουν πέσει στο τραπέζι ωστόσο όλα δείχνουν πως θα πάμε σε ένα πλάνο ενός ομίλου 18 ομάδων στην Α2 κατηγορία, 3 ομίλων(αντί για 2 που είχαμε φέτος) των 14 ομάδων στην Β’ Εθνική και τέλος 6 ομίλους των 12 ομάδων(αντί για 4 που είχαμε φέτος) στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Ήδη θα πρέπει να θεωρείται ομάδα Β’ Εθνικής πλέον ο Λεύκιππος Ξάνθης, με την ομάδα του Χρήστου Βαχαρίδη να φιγουράρει στην κορυφή του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής και να θεωρείται δεδομένο πως τη νέα χρονιά τόσο αυτή όσο και ο δεύτερος της βαθμολογίας Μακεδονικός θα αγωνίζονται στην Β’ Εθνική κατηγορία. Ενώ σε “αναμμένα κάρβουνα” βρίσκονται οι Ίκαροι Σερρών και ΜΕΝΤ που βρίσκονται σε 3η και 4η θέση που δεν αποκλείεται με τις αρκετές θέσεις που θα ανοίξουν με την δημιουργία του εξτρά ομίλου να είναι και αυτές στις ομάδες που θα κερδίσουν μια κατηγορία.

Πλέον μένει η επισημοποίηση ώστε τη νέα χρονιά η Β’ Εθνική μετά τον ΓΑΣ να έχει και δεύτερη ομάδα της Θράκης.

Ωστόσο πέρα απο τις αποφάσεις για την Β’ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι αποφάσεις για την Γ’ Εθνική κατηγορία, καθώς ο εξτρά όμιλος στον Βορρά ανοίγει τον δρόμο ώστε η Θράκη πέρα απο την Ασπίδα να έχει ακόμη μια εκπρόσωπος της στην κατηγορία, κι αυτή Ξανθιώτικη. Πιο συγκεκριμένα οι πληροφορίες που έρχονται απο την ΕΟΚ θέλουν την ΕΚΑΣΑΜΑΘ να είναι απο τις “ευνοημένες” της αναδιάρθρωσης καθώς αντί για ένα εισιτήριο για την Γ’ Εθνική θα κερδίσει δύο, και έτσι οι πρωτοπόροι των δύο ομίλων ΚΑΟ Δράμας και Αρίωνας Ξάνθης θα αποφύγουν την κλήρωση για το ποιά θα είναι αυτή που θα ανέβει.

Πιο συγκεκριμένα το γεγονός πως τη νέα χρονιά η Γ’ Εθνική ουσιαστικά θα έχει 6 ομίλου, εκ των οποίων οι 3 θα αποτελούνται κατά βάση απο ομάδες της Κεντρικής και της Βόρειας Ελλάδας, συν φυσικά το δεδομένο πως θα είναι αρκετές οι ομάδες που θα ανέβουν απο την Γ’ στην Β’ Εθνική, αφήνει αρκετά κενά για την τέταρτη τη τάξει Εθνική κατηγορία. Εκεί θα ανεβούν δεδομένα οι ομάδες όπως επιτάσει η προκήρυξη ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΟΚ προτίθεται στα πρωταθλήματα που η Α’ κατηγορία χωρίζεται σε δύο ομίλου(όπως η ΕΚΑΣΑΜΑΘ) να δώσει την δυνατότητα και στους δύο πρωτοπόρους να κερδίσουν μια θέση στην παραπάνω κατηγορία, ανάλογα φυσικά και με τα κένα που θα υπάρχουν.

Στον Αρίωνα περιμένουν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον της εξελίξεις και δεν κρύβουν την επιθυμία τους, σε περίπτωση που τους δοθεί η ευκαιρια να επιστρέψουν μετά απο αρκετά χρόνια στην Γ’ Εθνική να το πράξουν και έτσι να δώσουν την δυνατότητα στο ταλαντούχο σύνολο του Γιάννη Θερμού να κερδισει πλούσιες εμπειρίες. Φυσικά όλα αυτά θα κριθούν και θα εξαρτηθούν και με τα δεδομένα των ομίλων της Γ’ Εθνικής, και τα έξοδα κυρίως απο μετακινήσεις και διαιτησίες.

Όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν στην πολύ ενδιαφέρουσα συνεδρίαση της Δευτέρας που θα φέρει ντόμινο εξελίξεων στις Εθνικές κατηγορίες του μπάσκετ.

Share it