Search

Bundesliga: Οι παίκτες τηρούσαν μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης

Οι οδηγίες που έχουν δοθεί από τους επιστήμονες σε αρκετές χώρες είναι η τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, δηλαδή των 1,5 με 2 μέτρων απόστασης, για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού. Αλλά κατά πόσο είναι δυνατόν να συμβεί σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα;

Η στατιστική εταιρεία Sportec που παρέχει στοιχεία στην Bundesliga έδωσε περαιτέρω στατιστικά, τα οποία παρουσιάζει το Kicker, και αφορούν τις αποστάσεις των ποδοσφαιριστών στην επανεκκίνηση της πρώτης και δεύτερης κατηγορίας στην Γερμανία.

Συγκεκριμένα στο πρώτο μισό της σεζόν οι παίκτες βρίσκονταν σε απόσταση λιγότερο από δύο μέτρα κατά μέσο όρο επτά λεπτά σε κάθε παιχνίδι. Στο 5% όλων αυτών των περιπτώσεων οι ποδοσφαιριστές έρχονταν σε επαφή μεταξύ τους για περισσότερο από 15 λεπτά.

Στην επανεκκίνηση του γερμανικού πρωταθλήματος μετά την καραντίνα, ο μέσος όρος χρόνου που οι παίκτες έρχονταν σε απόσταση μικρότερη των δύο μέτρων μειώθηκε στα 6:02 λεπτά, ενώ το ποσοστό των επαφών ποδοσφαιριστών για περισσότερο από 15 λεπτά μειώθηκε επίσης στο 2,5%.

Αυτό συνέβη καθώς υπήρχε λιγότερο συγχρωτισμός, τα παράπονα προς τους διαιτητές ήταν λίγα, ενώ οι διαμάχες μεταξύ των ποδοσφαιριστών μετά από κάποιο φάουλ ήταν επίσης ελάχιστες.

“Ήταν συναρπαστικό για εμάς να βλέπουμε ότι οι χρόνοι επαφής στο παιχνίδι είναι προφανώς μικρότεροι από ό, τι νομίζετε.  Είναι επίσης ένα ενδιαφέρον εύρημα ότι στη Bundesliga και στη 2. Bundesliga, σύμφωνα με την έρευνά μας, κανένας παίκτης δεν είχε έρθει σε επαφή με κάποιον άλλο παίκτη για περισσότερο από 15 λεπτά” ανέφερε ο Δρ. Χέντρικ Βέμπερ, διευθυντής της Sportec.

Πηγή

Share it