Search

Ψηφίστε: Ποιος είναι ο κορυφαίος προπονητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης;

Οι αναγνώστες του SportAddict.gr μπαίνουν και πάλι στο παιχνίδι!

Από την Δευτέρα 13 Απριλίου, τίθεται ένα ερώτημα στο οποίο θα πρέπει να απαντήσετε έχοντας στην διάθεση σας κάποιες επιλογές, για την ανάδειξη των κορυφαίων. Η αρχή γίνεται με τον ΑΟ Ξάνθη, ενώ ακολουθούν οι Εθνικός Αλεξανδρούπολης (βόλεϊ), Πανθρακικός (ποδόσφαιρο) και ο ΑΟ Ορεστιάδας (βόλεϊ).

Μέσα από την ψηφοφορία θα αναδείξετε τους Κορυφαίους των παραπάνω ομάδων (ενδεκάδα και προπονητή για τις ομάδες ποδοσφαίρου, επτάδα και προπονητή για τις ομάδες βόλεϊ), από το 1980 και έπειτα, πλην της Ξάνθης για την οποία θα αναδείξετε την καλύτερη ενδεκάδα παικτών που αγωνίστηκαν με τα χρώματα της ομάδας στην Α’ Εθνική, από το 1989 δηλαδή μέχρι και σήμερα.

Ξεκινάμε;

Από σήμερα και μέχρι την Τρίτη (26/5) μπορείτε να ψηφίζετε έτσι ώστε να αναδείξετε τον κορυφαίο λίμπερο που έχει φορέσει τη φανέλα του Εθνικού. Με αυτή την δημοσκόπηση κλείνει και ο κύκλος του Εθνικού.

Δύο λόγια για τους υποψηφίους:

Γιώργος Καμπερίδης: Ο άνθρωπος που έμαθε βόλεϊ στους Αλεξανδρουπολίτες. Ήρθε στον Έβρο το 1972 και με πρόεδρο τον Μιχάλη Παρασκευόπουλο, βάζει την επόμενη δεκαετία τα θεμέλια για σπουδαίες διακρίσεις σε πανελλήνιο και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σάκης Μουστακίδης: Ο προπονητής με τον οποίο ο Εθνικός κατέκτησε την 2η θέση στο πρωτάθλημα το 2014. Στο ενεργητικό του ευρωπαϊκές προκρίσεις με την ομάδα της Αλεξανδρούπολης, αλλά και η 2η θέση στο League Cup του 2019.

Γιώργος Τεκτονίδης: Αν το ελληνικό βόλεϊ χρωστάει πράγματα σε κάποιους ανθρώπους για τις επιτυχίες του, ένας από αυτούς είναι σίγουρα ο Γιώργος Τεκτονίδης. Πέρα από τον Εθνικό, διετέλεσε και προπονητής στις μεγάλες στιγμές της Ορεστιάδας το ’90, αλλά και στις εθνικές ομάδες.

Ανέστης Γιαννακόπουλος: Διετέλεσε πρώτος αλλά και δεύτερος προπονητής στην ομάδα στο πλευρό του Μουστακίδη. Προπονητής και στις εθνικές ομάδες, με επιτυχίες στο ενεργητικό του.

Κούλης Μαρίνος: Κάθισε στον πάγκο του Εθνικού για 3,5 χρόνια αμέσως μετά την 6η θέση που κατέλαβε με την Εθνική Εφήβων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Πρόσφατα, ο κορυφαίος πασαδόρος στην ιστορία της ομάδας (όπως ψηφίστηκε από τους αναγνώστες του SportsAddict.gr) Άκης Σιδηρόπουλος, είπε για τον Μαρίνο: «Στην περίπτωση του προπονητή που ξεχωρίζω και με σημάδεψε, η απάντηση μου είναι Κούλης Μαρίνος. Υπήρξε κατά την άποψη μου αλλά και κατά τεκμήριο ο πιο πετυχημένος προπονητής στις αναπτυξιακές κατηγορίες με διεθνείς διακρίσεις με τις εφηβικές και παιδικές ομάδες της Εθνικής Ελλάδος. Χαρακτήρας ακέραιος και με ήθος, εργατικός και χαμηλών τόνων αποτέλεσε παράδειγμα για πολλούς αθλητές που τους ανέδειξε χωρίς να επιζητά την αναγνώριση που όμως του αξίζει και η αλήθεια είναι πως η απουσία του από τα προπονητικά τεκταινόμενα είναι αισθητή».

Γιώργος Φουτσιτζίδης: Συνέδεσε το όνομα του με την πρώτη συμμετοχή του Εθνικού σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας και την πρώτη έξοδο της ομάδας στην Ευρώπη.

Κώστας Δεληκώστας: Στον πάγκο του Εθνικού κάθισε από το 2005 έως το 2008. Ήταν ο δεύτερος σταθμός της προπονητικής του καριέρας μετά την Βαλέντια (στο πλευρό του Ρίτσι) και πρώτος του ως πρώτος προπονητής.

Γιάννης Ανδρεάδης: Προπονητής του Εθνικού από το 2008 έως το 2012. Έχει διατελέσει προπονητής και στα αναπτυξιακά της ομάδας, αλλά και Ομοσπονδιακός.

[poll id=”39″]

Share it