Search

Στις 28 Μαϊου η απόφαση της Ιταλικής Κυβέρνησης για την Serie A! Ζητάνε 4 εβδομάδες προετοιμασίας οι ποδοσφαιριστές πριν την έναρξη των αγώνων

Η Κυβέρνηση και το ιατρικό της επιτελείο συμφώνησαν με την Ομοσπονδία και τις ομάδες σε ένα καινούργιο πρωτόκολλο με αλλαγές, η βασική έχει να κάνει με την 15ημερη καραντίνα της ομάδας σε ένα κρούσμα. Πλέον αυτό που θα ισχύει είναι η απομόνωση του θετικού κρούσματος και στην συνέχεια δύο τεστ στις πρώτες 24 ώρες για τους υπόλοιπους, ακόμα ένα μετά από 4 ημέρες και εξετάσεις αίματος κάθε 14 ημέρες.

Η Ιταλική Κυβέρνηση θα πάρει την οριστική απόφαση τις 28 Μαίου, με τον Υπουργό Αθλητισμού, Βιντσέντζο Σπανταφόρα να δηλώνει πως σημαντικό ρόλο στην απόφαση θα παίξει η μέχρι τότε εξάπλωση του κορωνοϊού στην χώρα. «Αν η κλίματα της εξάπλωσης σημειώσει πτώσ, τότε θα μπορούμε να προχωρήσουμε όπως έχουμε σχεδιάσει για την επανέναρξη του πρωταθλήματος».

Ο πρόεδρος της Ένωσης, Νταμιάνο Τομάσι, ζήτησε οι ποδοσφαιριστές να έχουν τέσσερις εβδομάδες πλήρους προετοιμασίας πριν ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα, κάτι που ουσιαστικά σημαίνει ότι πρέπει η έναρξη να μετατεθεί περίπου για τις 20 Ιουνίου. Μάλιστα οι παίκτες δεν κάνουν πίσω στο αίτημα τους, φοβούμενοι τραυματισμούς.

Share it