Search

Πρόεδρος Uefa: “Εξετάζουμε φόρο πολυτελείας, πρόταση η 3η Αυγούστου, όχι προθεσμία”

Λίγες ώρες μετά επανεκκίνηση της Bundesliga, που είναι το πρώτο μεγάλο πρωτάθλημα που επέστρεψε, ο Αλεξάντερ Τσεφέριν παραχώρησε μία μεγάλη συνέντευξη στον Guardian.

Σε αυτή ο πρόεδρος της UEFA αποκάλυψε ότι έχασε τον ύπνο του με όσα συμβαίνουν, ενώ αναφέρθηκε στα ανοικτά θέματα που υπάρχουν στο τραπέζι. Αρχικα τόνισε: “Υπάρχουν τόσες πολλές πληροφορίες  και τόσα πολλά θέματα ημερολογίου. Τόσα εκατομμύρια και εκατομμύρια, δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, που θα χάσουμε. Είναι δύσκολο να κοιμηθείς τη νύχτα. Θα ήσουν ανεύθυνος αν μπορούσες να κοιμηθείς αμέσως. Η κατάσταση για την UEFA δεν είναι τόσο ανησυχητική, δεν βρισκόμαστε σε επικίνδυνη κατάσταση, αλλά εξακολουθούμε να νοιαζόμαστε για τους συλλόγους και τα πρωταθλήματα και τους ενδιαφερόμενους, οπότε είναι πολλή δουλειά”. 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στα δεδομένα της νέας εποχής, αλλά και στο πώς θα μπορούσε Financial Fair Play (FFP) να προσαρμοστεί στη μετά κορονοϊό εποχή. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι υπάρχει η ιδέα ενός φόρου πολυτελείας: “Εάν δεν ακολουθούν τους κανόνες, θα τιμωρούνται πάντα, αλλά φυσικά σκεφτόμαστε πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τους κανονισμούς μας. Αυτό δεν θα συμβεί πολύ σύντομα, αλλά σκεφτόμαστε να βελτιώσουμε  το FFP, να το εκσυγχρονίσουμε και να κάνουμε κάτι περισσότερο για την ανταγωνιστική ισορροπία. Εξετάζουμε επίσης κάποιο είδος «φόρου πολυτελείας», εάν είναι δυνατόν” είπε μεταξύ άλλων.

Σύσταση και όχι προθεσμία η 3η Αυγούστου

Την ίδια ώρα το σίριαλ της σχέσης της Ζαν Μισέλ Ολάς με την UEFA είχε ένα ακόμα επεισόδιο. Σύμφωνα με τη “Le Parisien” ο ιστορικός πρόεδρος της Λιόν ζήτησε για τρίτη φορά από την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία να του ξεκαθαρίσει εάν η 3η Αυγούστου είναι η οριστική προθεσμία για την ολοκλήρωση των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων ή όχι.

Ο λόγος που το κάνει αυτό ο Ολάς είναι η κόντρα του με τη γαλλική Ομοσπονδία αρχικά και μετά με την UEFA. Υπενθυμίζουμε ότι μετά την απόφαση για διακοπή του γαλλικού πρωταθλήματος η Λιόν έμεινε εκτός Champions League χάνοντας έτσι σημαντικά έσοδα.

Τελικά, η UEFA απάντησε στον ιστορικό παράγοντα με επιστολή του Τσεφέριν στην οποία μεταξύ άλλων τονίζεται: “Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ανέκαθεν αναφερόταν αυτή η ημερομηνία ως σύσταση, που διατυπώθηκε όχι επίσημα”. .

Share it