Search

Επαναλειτουργεί το γήπεδο στίβου του ΔΑΚ Ξάνθης από την Πέμπτη! Τι ισχύει για όλα τα ανοιχτά και κλειστά στάδια της πόλης

Ο Δήμος Ξάνθης ανακοινώνει την επαναλειτουργία του γηπέδου στίβου του Δ.Α.Κ., από την ΠΕΜΠΤΗ 21-5-2020

ΏΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΑΚ Ξάνθης (γήπεδο στίβου)

Α) Υποψήφιοι Πανελληνίων εξετάσεων στρατιωτικών σχολών αστυνομίας, πυροσβεστικής και

ΣΕΦΑΑ και οι προπονητές τους : καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή 08.30-13.00 & 18.30-21.00

Β) Μέλη Αθλητικών συλλόγων άνω 13 ετών (Γενημ. έως 31.12.2007):

καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή 16.30-18.00.

ΟΙ ώρες λειτουργίας των  κλειστών γυμναστηρίων για τους αθλητικούς συλλόγους (ομαδικών αθλημάτων) θα ανακοινωθούν προσεχώς. Πληροφορίες: Tμήμα Αθλητισμού & Νέας Γενιάς, τηλ.επικοιν. : 2541066858.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση και τις οδηγίες της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της  Γ.Γ.Α. περί ασφαλούς άσκησης σε οργανωμένους αθλητικούς χώρους, για το χρονικό διάστημα από 18.5.2020 έως και 24.5.2020, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19» (Β’ 1868) ρυθμίζονται, μεταξύ άλλων, τα εξής για την αθλητική δραστηριότητα:

«Άρθρο 3. Κατ’ εξαίρεση λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων από τις 18.5.2020

1. Κατ’ εξαίρεση των απαγορεύσεων που επιβάλλονται δυνάμει του άρθρου 1, από τις 18.5.2020 επιτρέπεται μεταξύ άλλων:

α) Η λειτουργία όλων των ανοικτών και κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων και κολυμβητηρίων και η χρήση τους αποκλειστικά και μόνον για την κάλυψη αναγκών προπόνησης (μόνο με ατομικές προπονήσεις, χωρίς επαφές ή ομαδική άσκηση) από αθλητές σωματείων, Τμημάτων Αμειβομένων Αθλητών (Τ.Α.Α.) και Ανωνύμων Αθλητικών Εταιριών (Α.Α.Ε.) ηλικίας δεκατριών (13) ετών και άνω (γεννημένους έως και τις 31.12.2007) και με τους όρους και τους περιορισμούς που αναφέρονται στο Παράρτημα, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας. Οι αθλητές όλων των προ-ολυμπιακών και των εθνικών ομάδων κάνουν χρήση των παραπάνω αθλητικών εγκαταστάσεων κατ’ απόλυτη προτεραιότητα.

3. Όσοι είναι υποψήφιοι για να εισαχθούν είτε με το σύστημα των Πανελληνίων Εξετάσεων σε σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΣΕΦΑΑ και παραγωγικές σχολές Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας), είτε κατόπιν προκήρυξης οποιουδήποτε διαγωνισμού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, δύνανται να κάνουν χρήση των ανοικτών και κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων, πλην των κολυμβητηρίων, με τους όρους και περιορισμούς της περ. α  της παρ. 1.

5. Σε όλες τις περιοριστικά αναφερόμενες περιπτώσεις των παρ. 1, 2, 3 και 4 η χρήση των εγκαταστάσεων γίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες ασφαλούς άσκησης της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) και τις τυχόν ειδικότερες οδηγίες της αντίστοιχης αθλητικής ομοσπονδίας ή διοργανώτριας αρχής που εγκρίνονται από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γ.Γ.Α. και είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο της Γ.Γ.Α.

6. Για τη λειτουργία και τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων και των κολυμβητηρίων, κατά τα οριζόμενα στο παρόν, επιτρέπεται από τις 18.5.2020 στα αθλητικά σωματεία, τα Τ.Α.Α., τις Α.Α.Ε. και τους εν γένει αθλητικούς φορείς απασχόληση του αναγκαίου προσωπικού απασχόληση του αναγκαίου προσωπικού.

ΣΤΑΔΙΑ ΣΤΙΒΟΥ 80 άτομα κατ΄ανώτατο όριο (εντός του σταδίου )
ΓΗΠΕΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
Γήπεδο διαστάσεων 11Χ11 60 άτομα κατ΄ανώτατο όριο (εντός του γηπέδου και των ζωνών ασφαλείας)
Γήπεδο διαστάσεων 7Χ7 30 άτομα κατ΄ανώτατο όριο (εντός του γηπέδου και των ζωνών ασφαλείας)
Γήπεδο διαστάσεων 5Χ5 20 άτομα κατ΄ανώτατο όριο (εντός του γηπέδου και των ζωνών ασφαλείας)
ΛΟΙΠΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Ανοικτά γήπεδα

Καλαθοσφαίρισης/πετοσφαίρισης/χειροσφαίρισης

20 άτομα κατ΄ανώτατο όριο (εντός του γηπέδου και του περιβάλλοντος χώρου)
Λοιπές ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις έως 600 τ.μ. 1 άτομο ανά 25τ.μ.
Λοιπές ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις άνω των

600 τ.μ.

1 άτομο ανά 25 τ.μ. για τα πρώτα 600τ.μ. και

1 άτομο ανά 50 τ.μ. για τα άνω των 600τ.μ.

Κλειστά γήπεδα και γυμναστήρια 1 άτομο ανά 30 τ.μ. (εντός του γηπέδου και του περιβάλλοντος χώρου)
ΧΡΗΣΗ ΜΠΑΛΑΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ Επιτρέπεται η χρήση μπάλας ή οποιουδήποτε άλλου οργάνου απαραίτητου για τη διεξαγωγή του αθλήματος στο πλαίσιο αποκλειστικά και μόνο ατομικής προπόνησης, με σκοπό τη βελτίωση της ατομικής τεχνικής

 

Αναφορικά με τους υποψηφίους στρατιωτικών σχολών αστυνομίας, πυροσβεστικής και ΤΕΦΑΑ, σας γνωρίζουμε ότι κάθε αθλητής και ο προπονητής του πρέπει να έχουν μαζί τους κατά την είσοδο τους, στο ΔΑΚ τα παρακάτω:

1. Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.

2. Αντίγραφο της Αίτησης/ Δήλωσης Συμμετοχής του/της υποψηφίου/ας στις Πανελλαδικές Εξετάσεις Λυκείων 2020 για εισαγωγή στις ανωτέρω Σχολές και από την οποία αποδεικνύεται η εξέτασή του/της στα ανωτέρω αγωνίσματα.

3. Ιατρική βεβαίωση με σφραγίδα και υπογραφή του ιατρού ο οποίος έχει πραγματοποιήσει την κλινική εξέταση του/της υποψηφίου/ας για COVID-19 και ο οποίος θα διατηρεί το αντίστοιχο ιατρικό ιστορικό στο ιατρείο του. Για τα σχετικά έντυπα μπορείτε να απευθυνθείτε στη διεύθυνση: https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports

(Διαδρομή: Υποψήφιοι Πανελλαδικών / Ιατρικό ιστορικό αθλουμένου-τεχνικού προσωπικού & Iατρική

Βεβαίωση).

Στην περίπτωση όπου υποψήφιοι/ες συνοδεύονται από προπονητή, θα πρέπει να εισέρχονται συγχρόνως στην αθλητική εγκατάσταση και οι προπονητές να φέρουν την αντίστοιχη ιατρική βεβαίωση, ακολουθώντας την παραπάνω διαδικασία.

Οι υποψήφιοι/ες καθώς και οι προπονητές τους θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες ασφαλούς χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων τις οποίες συνέταξε η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και οι οποίες έχουν αναρτηθεί στον ακόλουθο σύνδεσμο, στο πεδίο ενημέρωσης, με θέμα: «Αθλητισμός & COVID19»: https://gga.gov.gr/images/odigies_asfalous_askisis.pdf

καθώς και τις αντίστοιχες οδηγίες των ομοσπονδιών που αφορούν στα αγωνίσματα του κλασσικού αθλητισμού που  έχουν αναρτηθεί στην ενότητα «Ειδικά πρωτόκολλα αθλημάτων»: https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports

Share it