Search

Η τοποθέτηση παράδειγμα προς μίμηση της Νέας Ιωνίας σχετικά με τη συνέχιση ή μη της Α1 Γυναικών

Με έναν ξεκάθαρο τρόπο, που λίγες ομάδες το έχουν κάνει, ο ΟΦ Νέας Ιωνίας, ομάδα στην οποία αγωνίζονται οι Μάγδα & Νικολίνα Κεπεσίδου από την Αλεξανδρούπολη, τοποθετείται για τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο ελληνικό χάντμπολ, με μία ανακοίνωση που θα μπορούσε  να χαρακτηριστεί ως πρότυπο για άλλες ομάδες.

Αναλυτικά:

“Τοποθέτηση ΟΦΝΙ επί των τραγελαφικών που συμβαίνουν τελευταία

Σεβόμενοι τη σοβαρότητα της κατάστασης αλλά και το αχαρτογράφητο της πορείας που διανύουμε, θέλαμε να μη δώσουμε συνέχεια σε όλα τα σχόλια – αρκετές φορές προσβλητικά – για τον ιστορικό μας σύλλογο.

Δυστυχώς όμως, η καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων έδωσε χώρο σε τρίτους να εκφέρουν άποψη για το μέλλον του αθλήματος λοιδορώντας με την ευκαιρία, συνδέσμους, αθλητές και συλλόγους, τους ανθρώπους δηλαδή που κρατούν ζωντανό το άθλημα στη χώρα.

Επειδή λοιπόν σε λίγο η Ιωνία θα φερόταν ως υπόλογη και για την πανδημία, ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.

Οι θέσεις του ΟΦΝΙ, όπως και κάθε ιστορικού και μεγάλου σωματείου, εκφράζονται μέσα από επίσημες-γραπτές ανακοινώσεις, ειδικά όταν πρόκειται για τόσο σοβαρά θέματα που αφορούν την υγεία και ταυτόχρονα, τον αγώνα και την προσπάθεια των αθλητριών!

Κατά συνέπεια η μόνη θέση μας αποτυπώνεται στο από 11/05/2020 και με αριθ. πρωτ. 42 έγγραφό μας προς την ΟΧΕ σύμφωνα με το οποίο ο ΟΦΝΙ ζητάει τα αυτονόητα:

Το πρωτάθλημα να ολοκληρωθεί και να κριθεί «στο γήπεδο», εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις της υγείας και ασφάλειας όλων των συμμετεχόντων, με μέριμνα Διοργανώτριας Αρχής και Πολιτείας.

Με αλλά λόγια η ιστορία και η βαριά φανέλα του ΟΦΝΙ, όπως ευτυχώς τουλάχιστον αναγνωρίζεται, δεν θα μας επέτρεπε ποτέ να παραδώσουμε κανένα τίτλο χωρίς να ιδρώσουμε στο γήπεδο.

Και τώρα που ξεκαθαρίσαμε για μια ακόμη φορά τα αυτονόητα, θα θέλαμε με τη σειρά μας να εκφράσουμε μερικές απορίες.

Απ.1η: Θα αποτελεί «κηλίδα» για την ιστορία του αθλήματος η μη ανάδειξη πρωταθλητών τη χρονιά που αναβλήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες ? Αυτό είναι το πρόβλημα του ελληνικού χάντμπολ? Ακόμα και αν έχουμε πρωταθλητές φέτος, είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε πρωταθλήματα, αθλητές και σωματεία του χρόνου?

Απ.2η: Από πότε είναι οι σύλλογοι και οι διοικούντες τους, υπόλογοι των «σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες» ρεπορτάζ ή των ανυπόγραφων άρθρων γνώμης ?

Εμείς πάντως την άποψη μας την υπογράφουμε και προφανώς σεβόμαστε την άποψη του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ όπως εκφράστηκε στην πρόσφατη επιστολή, καθώς επίσης και τις απόψεις των συνδέσμων αθλητών και προπονητών και αναμένουμε τις απόψεις της Ομοσπονδίας.

Απ.3η: Η δημοφιλία του γυναικείου χάντμπολ πρέπει να αυξήθηκε γεωμετρικά το καιρό του «lockdown». Δεν εξηγούνται αλλιώς οι εκτενείς αναφορές για το μέλλον των τελικών των γυναικών, σε αντίθεση με των αντρών που τα λόγια είναι μετρημένα.

Απ.4η: Ο θεματοφύλακας του αθλήματος δεν οφείλει μετά και από συζήτηση με τους εμπλεκόμενους, να πάρει, έστω και μη δημοφιλείς αποφάσεις με γνώμονα την μελλοντική ευημερία (στην περίπτωση μας, επιβίωση) του αθλήματος? Ή αυτές παίρνουν αναβολή για «Σεπτέμβρη»?

Τέλος, ο ΟΦΝΙ δηλώνει ότι παραμένει σταθερά προσηλωμένος στις αρχές του , μη συμμετέχοντας σε τυχόν «πρωτοβουλίες προώθησης θέσεων και επιδιώξεων τρίτων» και σε πείσμα των όποιων επιθέσεων έχει ή θα δεχθεί στο μέλλον.

Σε κάθε περίπτωση ο ΟΦΝΙ ευχαριστεί τα έγκριτα site του χώρου μας για τη διαφήμιση του τμήματος της ενόργανης του συλλόγου, το οποίο παρεμπιπτόντως είναι αρκετά καλό.

Αναμένουμε από την Ομοσπονδία, τηρώντας τα ίδια μέτρα και σταθμά και για το γυναικείο χάντμπολ, πρόσκληση μαζί με την ομάδα του ΠΑΟΚ για να συζητήσουμε το μέλλον των τελικών του πρωταθλήματος”.

Share it