Search

Αίτημα της Ξάνθης για επιστροφή του -5, η διαφωνία και ποιοι καταψήφισαν στην ονομαστική ψηφοφορία!

Ξεκίνησε απο τις 15:00 η κρίσιμη συνεδρίαση της Super League, με το πρώτο ζήτημα που έπεσε στο τραπέζι ήταν η επικύρωση των θέσεων 7-14.

Η Ξάνθη μέσω του νομικού της και Αντιπροέδρου, Γιώργου Στράτου ζήτησε να της επιστραφούν οι πέντε βαθμοί όπως είχε αποφασίσει το διαιτητικό δικαστήριο(θυμηθείτε ΕΔΩ)

Θέση για το συγκεκριμένο θέμα πήρε ο Νομικός σύμβουλος της Λίγκας, Γιάννης Οικονομάκης ο οποίος εμφανίστηκε αντίθετος και υποστήριξε ότι: «Ηρθε την Παρασκευή η απόφαση. Τη μελετήσαμε. Είναι ασαφές το πλαίσιο, αλλά δεν μπορώ να συμφωνήσω με την άποψη της Ξάνθης. Για δύο λόγους: 1. Η απόφαση του Διοικ εφετείου, είναι απόφαση ασφαλιστικών μέτρων, εκδόθηκε μετά την απόφαση του πρωτοβάθμιου της Λίγκας.Εκδόθηκε ωστόσο πριν την επιτροπή εφέσεων, η οποία έλαβε υπόψιν της την εν λόγω απόφαση. 2: Αν διαβάσει κάποιος την απόφαση του διοικητικού, θα δει οτι δεν θίγει το θέμα της αφαίρεσης βαθμών. Αναφέρει ρητά ότι χορηγεί αναστολή στην απόφαση της ΕΕΑ για αναστολή πιστοποιητικού.Και το κάνει γιατί διαβλέπει ότι διατρέχετε τον κίνδυνο να μην μπορέσετε να παίξετε στα play out. Αυτο χαρακτηρίζεται ως αδιόρθωτη βλάβη και προβλέπει, όχι την αφαίρεση βαθμών. Εάν στη συνέχεια υπάρξει δικαστική ή πειθαρχική απόφαση, τότε ναι θα πρέπει να επιστραφούν οι βαθμοί».

Με τον κ. Στράτο να απαντά: ” α. η απόφαση για την αφαίρεση των βαθμών είναι σε συνέχεια της αφαίρεσης πιστοποιητικού Β. Η σημερινή επικυρωση είναι η οριστική Γ. Όλες οι αποφάσεις να είναι σύμφωνες με τους νόμους του κράτους”.

Μετά απο αίτημα της Ξάνθης έγινε ονομαστική ψηφοφορία για την απόφαση με την οποία κατά της πρότασης της Ξάνθης ψήφισαν οι: Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Άρης, ΟΦΗ,  Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Λάρισα, Βόλος. Παρών ψήφισαν ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός. Λευκό οι Παναιτωλικός και ΕΠΟ, ενώ δεν μετείχαν οι Πανιώνιος και Λαμία.

Έτσι η ομάδα της Ξάνθης θα ξεκινήσει τα play out, εφόσον συνεχιστεί το πρωτάθλημα με 18 βαθμούς.

Share it