Search

Θρίαμβος για την Ντόρτμουντ, γκέλα για την Λειψία! Όσα έγιναν στην επιστροφή της ενεργού δράσης στη Bundesliga!

Η νίκη της Ντόρτμουντ στο ντέρμπυ της κοιλάδας του Ρουρ ξεχώρισε από τα αποτελέσματα της πρώτης μέρας της 26ης αγωνιστικής που σήμανε και την επιστροφή στην ενεργό δράση στη Bundesliga!

Η Ντόρτμουντ επικράτησε άνετα με 4-0 της Σάλκε και μείωσε στον έναν βαθμό την διαφορά από την Μπάγερν. Οι κιτρινόμαυροι προηγήθηκαν με τον Χόλαντ στο 29′, ενώ ο Γκερέιρο έκανε με διαγώνιο σουτ το 2-0 στο 45′. Στο 48′ ήταν η σειρά του Αζάρ να χρηστεί σκόρερ για το 3-0, ενώ στο 63′ και πάλι ο Γκερέιρο, με το πιο ωραίο γκολ του ματς διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Η Λειψία αν και στο πρώτο μέρος σφυροκόπησε τη Φράιμπουργκ, είδε τους φιλοξενούμενους να προηγούνται στο 34′ με ένα τυχερό γκολ του Γκούλντε. Το δεύτερο μέρος ήταν πιο ισορροπημένο με τον Πόουλσεν να ισοφαρίζει στο 77′ στο τελικό 1-1 και τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν και δεύτερο τέρμα στις καθυστερήσεις, πριν αυτό ακυρωθεί ως οφσάιντ για…χιλιοστά.

Η Χέρτα στο ντεμπούτο του Μπρούνο Λαμπαντία στον πάγκο της έφυγε με το διπλό από το Σίνσχαϊμ, κερδίζοντας με 0-3 τη Χόφενχαϊμ. Το ματς ήταν αρκετά ισορροπημένο ως το 58′ όταν ένα σουτ κόντραρε στον αμυντικό των γηπεδούχων, Ακπογκούμα και κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1. Από εκεί και πέρα οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν ακόμα περισσότερα μέτρα και έφτασαν στο 0-2 με τον Ιμπίσεβιτς στο 60′ και στο τελικό 0-3 με τον Κούνια στο 74′, ο οποίος πέτυχε ένα φοβερό τέρμα.

Με το διπλό έφυγε η Βόλφσμπουργκ από το Άουγκσμπουργκ φτάνοντας στη νίκη με 1-2 και συνεχίζοντας έτσι την πολύ καλή της πορεία. Ο Στέφεν άνοιξε το σκορ στο 43′ για το 0-1, ο Γιεβντάι ισοφάρισε στο 54′, το γκολ του Ουντοκάι στο 67′, για τους γηπεδούχους, ακυρώθηκε ως οφσάιντ και οι “Λύκοι” κατάφεραν να φτάσουν στην τελική επικράτηση στις καθυστερήσεις με τον Γκίντσεκ.

Ισόπαλοι με 0-0 αναδείχθηκαν Φορτούνα Ντίσελντορφ και Πάντερμπορν στο ντέρμπυ ουραγών της αγωνιστικής. Οι γηπεδούχοι στάθηκαν άστοχοι και κυρίως άτυχοι βλέποντας την μπάλα να καταλήγει δύο φορές στα δοκάρια, ενώ και οιφιλοξενούμενοι έχασαν μια κλασσική ευκαιρία προς το φινάλε του ματς.

Τέλος, την φοβερή φετινή της πορεία συνέχισε και η Γκλάντμπαχ που κέρδισε με 1-3 την Άιντραχτ, υποχρεώνοντάς την σε μια ακόμα ήττα στα τελευταία ματς. Ο Πλέα έκανε το 0-1 πριν καν συμπληρωθεί ένα λεπτό, ο Τουράμ στο 7′ πέτυχε το 0-2, ο Μπενσεμπαϊνί στο 73′ με πέναλτι έκανε το 0-3 και ο Αντρέ Σίλβα στο 81′ μείωσε στο τελικό σκορ.

Αύριο στις 16:30 η Κολωνία υποδέχεται τη Μάιντζ, στις 19:00 η Μπάγερν Μονάχου δοκιμάζεται στην έδρα της Ουνιόν Βερολίνου, ενώ τη Δευτέρα στις 21:30 το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής ολοκληρώνεται με τη Βέρντερ Βρέμης να υποδέχεται τη Λεβερκούζεν.

Share it