Search

Αυγενάκης: «Ξεκινούν οι προπονήσεις σε κλειστούς χώρους και κολυμβητήρια από 18 Μαΐου»

Με δηλώσεις που έκανε ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης στην ΕΡΤ ανακοίνωσε πως από Δευτέρα 18/5 θα ανοίξουν οι κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις για ατομικές προπονήσεις αθλητών/τριων άνω των 13 ετών και με την χρήση μπάλας.

Το ίδιο θα συμβεί και για τα κολυμβητήρια, με τους σχετικούς περιορισμούς φυσικά. Αναλυτικά είπε:

«Έχουμε μπει στην τρίτη φάση, έχουμε από 13 ετών όλους τους αθλητές όλων των σωματείων να μπορούν να κάνουν ατομικές προπονήσεις σε ανοικτές ή κλειστές εγκαταστάσεις. Όχι ομαδικές προπονήσεις αλλά ναι στην προπόνηση με μπάλα λένε οι ειδικοί. Τα κολυμβητήρια θα λειτουργήσουν, ποσοτικοί περιορισμοί θα υπάρχουν. Σε ανοικτούς χώρους μεγάλους ως 80 άτομα, σε μικρά ανοικτά γήπεδα ή κλειστά, ένα άτομο ανά 30 τ.μ. τουλάχιστον, θα υπάρχουν περιορισμοί και στις πισίνες. Θα υπάρχει πρόβλεψη για να μπουν στα γήπεδα και οι υποψήφιοι για τις πρώην σχολές ΤΕΦΑΑ, τις στρατιωτικές και της αστυνομίας. Έχουμε ξεκινήσει την προετοιμασία της ΚΥΑ για να σταλεί στα αθλητικά κέντρα από τη Δευτέρα, το αργότερο την Τρίτη».

Για τη Super League στην οποία ξεκινούν και οι ομαδικές πλέον προπονήσεις τόνισε:

«Σε ό,τι αφορά το ποδόσφαιρο και τη Super League 1 κατατέθηκε χθες και σήμερα εξετάζεται από την επιστημονική επιτροπή και τον ΕΟΔΔΥ, πρωτόκολλο για ομαδική προπόνηση. Η πρόταση αυτή ήρθε από τους ειδικούς επιστήμονες της Super League 1 σε συνεργασία με τους γιατρούς των 14 ΠΑΕ, εξετάζεται από τους επιστήμονες της υγειονομικής επιτροπής του υπουργείου αθλητισμού με τους επιστήμονες του ΕΟΔΔΥ έτσι ώστε να υπάρξει μια επίσημη απάντηση για να μπορέσουμε να προετοιμάσουμε το επόμενο στάδιο, δηλαδή τις προπονήσεις τις ομαδικές πλέον. Πάντα μιλάμε για ανοικτούς χώρους. Η Super League θα αποφασίσει για το αν θα αρχίσει το πρωτάθλημα σύμφωνα με τη διάταξη που περάσαμε στη Βουλή τις προηγούμενες ημέρες, όποια απόφαση και αν παρθεί θα είναι πάντα σύμφωνη με τις υποδείξεις των επιστημόνων. Για τα άλλα αθλήματα είμαστε stand by, το μπάσκετ και το βόλεϊ αποφάσισαν διακοπή του πρωταθλήματος, οπότε επιτρέπεται προπόνηση σε μικρά γκρουπ σε ανοικτούς χώρους».

Για την στήριξη στον ερασιτεχνικό αθλητισμό συμπλήρωσε:

«Είναι δέσμευση της κυβέρνησης να στηρίξει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Για αυτό παρακαλούμε όλες τις ομοσπονδίες να στείλουν τα στοιχεία όλων των σωματείων που έχουν την ειδική αθλητική αναγνώριση από τη ΓΓΑ, τους έχει ζητηθεί από τις 14 Απριλίου, έτσι ώστε να έχουμε το μητρώο αθλητικών φορέων που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το υπουργείο μας έτσι ώστε να μπορεί όποιος έχει υπαχθεί ως τις 30 Μαΐου να απολαύσει τα μέτρα στήριξης που θα ανακοινώσουμε τις επόμενες ημέρες. Επειδή βλέπουμε ομοσπονδίες να καθυστερούν, από την επόμενη εβδομάδα θα ανεβάσουμε την πλατφόρμα για να μπουν και μόνα τους τα σωματεία για να τους βοηθήσουμε. Αποτελούν τη βάση της αθλητικής πυραμίδας στη χώρα μας».

 

Share it