Η συγκλονιστική αγόρευση της εισαγγελέως στην Δίκη Τοπαλούδη: «Η Ελένη πήγε σαν πρόβατο επί σφαγή»

Ράγισε καρδιές στα όσα είπε η εισαγγελέας στην δίκη των δολοφόνων της Εβρίτισσας, Ελένης Τοπαλούδη, στην αγόρευσή της.

Μόνο ως συγκλονιστική μπορεί να χαρακτηριστεί η αγόρευση που έκανε η εισαγγελέας της έδρας στην υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη, την Τετάρτη. Μέσα σε έντονα φορτισμένο κλίμα, μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασία, πήρε τον λόγο και ξεκίνησε:

«Αυτή την υπόθεση της Ελένης -Ελένη θα την λέω εγώ- την παρακολουθούσα από τη στιγμή που έγινε. …Αυτή η υπόθεση με συγκλόνισε, την παρακολουθούσα από την αρχή εκτενώς. (…) Για κάποιο λόγο ανεξήγητο διαισθανόμουν ότι θα είμαι εισαγγελέας της έδρας… Εφεξής θα είναι δική μου και για όλη τη ζωή. (…) Δεν πέρασε στιγμή, λεπτό ώρα που να μην με καταδιώκει με την καλή έννοια αυτή η υπόθεση».

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στην επιτακτική να λάμψει η αλήθεια, τονίζοντας: «Είπα στον κ. Τοπαλούδη μην ανησυχείτε, «εγώ ζω με αυτή την κοπέλα».

Όταν ένας δικαστής έχει διαβάσει πολύ καλά μια υπόθεση και επειδή πολλά ακούστηκαν ότι θα λήξει το 18μηνο, έλεγα «αφήστε με να κάνω τη δουλειά μου». Άκουσα τη φωνή της μητέρας, που έλεγε «θέλω να μάθω τι έγινε». Εγώ παιδιά δεν έχω, έχω όμως δικογραφίες για παιδιά... Και εγώ θέλω να βγει η αλήθεια. Και είπα εδώ ότι θα βγει η αλήθεια. Άκουσα ότι δεν θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια. Εξεπλάγην. Γιατί αυτό κάνουμε εμείς εδώ τόσο καιρό. Η αλήθεια έχει βγει. Η αλήθεια βοά. Έχει ακουστεί, έχει χιλιοειπωθεί. (…) Από την αρχή δεν αφήνουμε τίποτα να πέσει κάτω. Είναι προσβολή να λένε ότι δεν έχει βγει η αλήθεια. Θα σας την ξαναπώ λοιπόν την αλήθεια. (…) Δεν είχα την τιμή να γνωρίσω την Ελένη, όμως θα είναι εφεξής κομμάτι της ζωής μου. Μη φανταστείτε ότι η δίκη τελειώνει και εμείς βγάζουμε από πάνω μας τα πάντα, όπως έκαναν αυτοί οι δυο τύποι».

Σε εκείνο το σημείο απευθύνθηκε στην μητέρα της άτυχης κοπέλας, λέγοντας: «Πρέπει να είστε υγιής, να ζήσετε γιατί έχετε και άλλο παιδί, να μου κάνετε τη χάρη. Αυτό που καλύτερα απηχεί την αλήθεια, που θέλετε να ακούσετε είναι ότι το παιδί σας, ήχθη ως πρόβατο επί σφαγή και ως αμνός άμωμος. Ας επικρατήσει Δικαιοσύνη και ας χαθεί ο κόσμος όλος. Αυτό εκφράζει την εισαγγελέας της έδρας. Δεν με ενδιαφέρει όσο και αν πιέζανε -αν πιέζανε- ας χαλάσει ο κόσμος όλος, ας γκρεμιστεί αλλά ας επικρατήσει η Δικαιοσύνη».

Αξίζει να σημειωθεί πως απάντησε στις… σπόντες της υπεράσπισης σχετικά με τις συνθήκες της δίκης και τα δικαιώματα των κατηγορουμένων, επισημαίνοντας πως «μόνο ξενοδοχείο δεν το κάναμε», αναφέρθηκε στις πλημμέλειες της ανάκρισης, ενώ τέλος αναφέρθηκε και στις προσπάθειες που έγιναν προκειμένου η υπόθεση να φύγει από τα χέρια του λιμενικού και του επικεφαλής. Θ. Ζόβα, λέγοντας: «Δε θέλω να υπονοήσω ότι ο επιφανής πατέρας του Ροδίτη έβαλε λυτούς και δεμένους για να σώσουν το παιδί του…», είπε η εισαγγελέα

Πηγή: enikos.gr

Share it