Αυτή είναι η ξένη εταιρεία που έκανε πρόταση χορηγίας 6 εκατομμυρίων στην Super League!

Ανάμεσα στα σημαντικά ζητήματα που συζητήθηκαν στη τηλεδιάσκεψη του ΔΣ της Super League ήταν και μια πρόταση χορηγίας για το πρωτάθλημα που κατατέθηκε στον Συνεταιρισμό.

Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της Λίγκας, Μηνάς Λυσάνδρου, πρόκειται για μία πρόταση της γνωστής στοιχηματικής εταιρείας Interwetten για τρία χρόνια ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ!

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν, η αυστριακή εταιρεία προτίθεται, εφόσον προχωρήσει η συμφωνία, να εκταμιεύσει άμεσα ένα ποσό για να καλυφθούν κάποιες «τρύπες» στα οικονομικά των ομάδων εξαιτίας της πανδημίας. Το ΔΣ θα αξιολογήσει την προσφορά, οι σύλλογοι θα ενημερωθούν λεπτομερώς για τις ανταποδοτικές παροχές κι εν συνεχεία θα κληθούν να λάβουν τις αποφάσεις τους.

Όπως, εξάλλου, ειπώθηκε, είναι αξιοσημείωτο ότι έρχεται μια τόσο καλή πρόταση μέσα σε μια τόσο αρνητική συγκυρία για το ποδόσφαιρο που πλήττεται οικονομικά, ενώ το ακόμη σπουδαιότερο είναι ότι αυτή δεν προέρχεται ούτε από το Δημόσιο, ούτε από κάποιον επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στο ποδόσφαιρο ως ιδιοκτήτης ΠΑΕ.

Λευκαρίτης στο gazzetta.gr: «Αυτή είναι η πρόταση της Interwetten στη Super League, η προκαταβολή θα πάει στα τεστ για τον κορονοϊό»Ο Country Manager της Interwetten στην Ελλάδα, Μάριος Λευκαρίτης ανέλυσε στο gazzetta.gr το πλάνο της εταιρίας, ενώ εξήγησε ακριβώς τι περιλαμβάνει η χορηγική πρόταση προς τη Super League. Παράλληλα, στάθηκε στις προθέσεις της εταιρίας για την αναβάθμιση του προϊόντος.

Κύριε Λευκαρίτη, τι σημαίνει για εσάς η πρόταση στην Super League – ειδικά αυτήν την εποχή, όπου η υπάρχει αβεβαιότητα στο ποδόσφαιρο αλλά και στον οικονομικό τομέα γενικότερα;

Εχει ξεκινήσει ένας αγώνας της Interwetten και της Super League από πέρυσι. Εξελίχθηκε πάρα πολύ καλά και για τις δύο πλευρές και τώρα που υπάρχει ένα νομοθετικό πλαίσιο και θα πάρουμε την άδειά μας, μπορούμε να κάνουμε το business plan μας. Θέλουμε να επενδύσουμε στην χώρα από την οποία έχουμε έσοδα και δραστηριοποιούμαστε, βοηθώντας στο να γίνει πιο ανταγωνιστικό το άθλημα. Είναι δεδομένο ότι τα παιδιά της Super League και ιδιαίτερα ο Μηνάς Λυσάνδρου διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην απόφασή μας να συνεχίσουμε αυτήν την συνεργασία. Εχουν πάρα που καλές ιδέες για το ποδόσφαιρο κι οι δύο πλευρές μπορούν έχουν μια win – win συνεργασία.

Σε ποια φάση βρίσκεται αυτήν τη στιγμή η κατάθεση της πρότασής σας; Περιμένετε να γίνει δεκτή;

Περιμένουμε ουσιαστικά, από τις ομάδες, την έγκριση στις παροχές που θέλουμε, για το ποσό που έχουν ζητήσει.

Μπορούμε να μάθουμε τι προβλέπει η πρόταση;

Εχουμε ζητήσει να υπάρχουν τα λογότυπα μας στα μανίκια των εμφανίσεων, σταθερές πινακίδες στα γήπεδα, τα λογότυπά μας στις μπάλες, στα πλακάτ κατά την είσοδο των παικτών στο γήπεδο, στις εκδηλώσεις με τη Λίγκα. Αυτά που υπάρχουν ήδη σε τέτοιου είδους χορηγίες. Α! Φυσικά, μιλάμε και για την ονομασία του πρωταθλήματος. Θα λέγεται “Πρωτάθλημα Ιnterwetten” ή “Super League Interwetten”, δεν το γνωρίζω ακόμη. Δεν το έχουμε αποφασίσει προς το παρόν.

Το ποσό των 6.000.000 ευρώ ισχύει;

Ναι, πρόκειται για ένα ποσό της τάξης των 6.000.000 ευρώ, με τη συνεργασία μας να έχει τριετή διάρκεια. Δηλαδή, η Λίγκα θα εισπράττει 2.000.000 ευρώ τον χρόνο.

Το πως θα μοιραστεί το ποσό είναι θέμα της Λίγκας, σωστά;

Σωστά, είναι θέμα της Λίγκας. Αυτό που ξέρω είναι πως η Λίγκα θέλει τη στήριξη μας άμεσα για να λυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν και να ξεκινήσει άμεσα το πρωτάθλημα. Η προκαταβολή θα πάει στα τεστ για τον κορονοϊό.

Τον τελευταίο χρόνο η Interwetten έχει επενδύσει αρκετά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είστε ο βασικός χορηγός του Αστέρα, ενώ ήδη είχατε μπει στη Super League και τώρα έρχεται αυτή η κίνηση. Σκοπεύετε την περαιτέρω επέκτασή σας;

Προηγουμένως, δεν υπήρχε νομοθετικό πλαίσιο, ήταν γκρίζο το επενδυτικό τοπίο, άλλαζαν τα δεδομένα και δεν είχαμε μπάτζετ για μάρκετινγκ. Ετσι, κάναμε μεμονωμένες κινήσεις όπως αυτές στα Γιάννενα, στον Αστέρα, στον Κολοσσό, στις Σπέτσες είμαστε χρόνια στο Spetsathlon, στον Μαραθώνιο της Ρόδου… Πλέον, θέλουμε να αφοσιωθούμε στη Super League, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα αφήσουμε τα υπόλοιπα – απλά το βάρος μας θα πέσει στο το βαρύ όνομα της Super League.

Μπορεί να σας δούμε στο μέλλον ως βασικό χορηγό και σε άλλη ομάδα της Λίγκας ή υπάρχει κάποια δέσμευση λόγω του ότι είστε βασικός χορηγός στο πρωτάθλημα;

Οχι δεν απαγορεύεται! Θυμίζω πως ο ΟΠΑΠ παλιότερα ήταν χορηγός στο πρωτάθλημα και είχε συνεργασίες και με ομάδες. Όλα είναι θέμα τιμής, όμως. Αν οι ομάδες έχουν τρελές απαιτήσεις δεν ξέρω το πόσο θα μπορούμε να βοηθήσουμε.

Κλείνοντας, ο κύριος Λευκαρίτης έστειλε και το μήνυμά του στην Κυβέρνηση ως προς την φορολόγηση.  

Πιστεύω ότι μιλάω και εκ μέρους των άλλων εταιριών. Αν υπήρχε φοροελάφρυνση για αυτές τις χορηγίες θα υπήρχαν κι άλλες ανάλογες κινήσεις. Η Κυβέρνηση θα πρέπει να το δει διαφορετικά αυτό το θέμα.

Είμαστε εδώ, θέλουμε να στηρίξουμε τις ομάδες αυτήν την δύσκολη στιγμή και θέλουμε ένα ανταγωνιστικό και υγιές πρωτάθλημα. Στο μέλλον, θα θέλαμε να βοηθήσουμε κι άλλες ομάδες. Το μήνυμα είναι ότι η Interwetten είναι στην Ελλάδα από το 1998, ήρθαμε να μείνουμε και θα μπούμε πιο δυνατά στην αγορά. Είναι τα γενέθλια μας φέτος, μετράμε 30 χρόνια στο διαδίκτυο – έναν παραπάνω από την Google. Από την άλλη, φέτος, η Super League γιορτάζει τα 60 χρόνια Α’ Εθνικής, έτσι γιορτάζουμε τον γάμο μας.

Share it