Search

Χαρδαλιάς: “Ο συνωστισμός θέτει σε κίνδυνο ζωές – Δεν πρόκειται για πολιτικό θέμα”

Δραματική έκκληση προς τους πολίτες απηύθυνε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, με αφορμή τα τελευταία περιστατικά συγχρωτισμού σε πλατείες. “Ο συνωστισμός θέτει σε κίνδυνο ζωές” προειδοποίησε ο κ. Χαρδαλιάς στην τακτική ενημέρωση για τα θέματα που αφορούν τον κορωνοϊό. Όπως τόνισε, δεν πρόκειται για πολιτικό θέμα, αλλά για θέμα δημόσιας υγείας.

Ο ιός δεν κάνει διακρίσεις σε αριστερούς, δεξιούς κεντρώους

«Μπορεί τα στοιχεία να είναι πολύ καλά, αλλά είναι έτσι επειδή εφαρμόσαμε σωστά τα μέτρα… Αντικατοπτρίζουν ό,τι κάναμε πριν από δυο εβδομάδες. Η συνέπεια και η πειθαρχία μας έφτασε σε αυτό το σημείο. Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί σε 10-15 μέρες από τώρα. Θέλω να μιλήσω για την κατάσταση στις πλατείες προσπαθώντας να δώσουν πολιτική διάσταση σε κάτι λες και αντιστέκονται σε κάτι. Ο ιός δεν κάνει διακρίσεις σε αριστερούς, δεξιούς κεντρώους. Αυτές οι εικόνες δείχνουν έλλειψη σεβασμού. Δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που ζούμε» σημείωσε ο υφυπουργός.

«Τίποτα δεν είναι πλέον το ίδιο. Οι κανόνες υγιεινής παραμένουν το σημαντικότερο στην καθημερινότητά μας. Έτσι θα μείνουμε ασφαλείς» επισήμανε.

Πηγή: skai.gr

 

Share it