Search

Νέα επαφή ΠΣΑΠ και Super League για τις περικοπές στα συμβόλαια, η αντιπρόταση των παικτών!

Νέα επαφή ΠΣΑΠ και Super League αναμένεται να έχουμε στο άμεσο μέλλον, με αφορμή την πρόσφατη πρόταση της διοργανώτριας αρχής προς τους παίκτες για ενδεχόμενη μείωση των απολαβών τους, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και της αναστολής του πρωταθλήματος (25% εάν συνεχιστεί το πρωτάθλημα, 33% εφόσον διακοπεί).

Οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν πως μετά τις διαβουλεύσεις που έγιναν χθες (8/5) και σήμερα (9/5) μεταξύ του Δ.Σ. του Συνδέσμου των ποδοσφαιριστών και των αρχηγών των 14 ομάδων, η πλευρά του ΠΣΑΠ θα ζητήσει από τη λίγκα να πραγματοποιηθεί νέα τηλεδιάσκεψη, όπου θα μεταφέρει την θεσμική απάντηση του ΠΣΑΠ στην πρόταση που του έγινε και εκεί θα αποσαφηνιστούν οι προθέσεις και τα επόμενα βήματα των παικτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι παίκτες αναμένεται να απαντήσουν αρνητικά στην πρόταση την Κυριακή (10/5) μέσω mail που θα αποσταλεί από τον ΠΣΑΠ στη Super League, ενώ θα αναλύουν και τους λόγους πίσω από την απόφασή τους. Παράλληλα, θα ζητήσουν νέα τηλεδιάσκεψη από τους ανθρώπους της Λίγκας για να τεθεί σε μία νέα βάση το ζήτημα της περικοπής των συμβολαίων.

Οι ποδοσφαιριστές θεωρούν πως το “ψαλίδι” 25% στα συμβόλαιά τους, το οποίο μεταφράζεται σε 83% τους τρεις μήνες της πανδημίας είναι τεράστιο και άδικο, από την στιγμή που, όπως ισχυρίζονται, οι ομάδες έχουν λάβει το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων (περίπου 70%) από τους τηλεοπτικούς παρόχους κι άρα οι διαπραγματεύσεις γίνονται για το υπόλοιπο 30%.

Γι’ αυτό το λόγο, αναμένεται να καταθέσουν αντιπρόταση προκειμένου να βρεθεί η “χρυσή τομή”. Συγκεκριμένα, θα προτείνουν κάθε ομάδα να διαπραγματευτεί ξεχωριστά το ποσοστό μείωσης των συμβολαίων με τους παίκτες της. Μ’ αυτό τον τρόπο, είναι πιθανό να προκύψει πιο εύκολα συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών. Αξίζει να σημειωθεί πως στις συζητήσεις που έγιναν μεταξύ των αρχηγών, έπεσε στο τραπέζι η πρόταση να ισχύσει το ποσοστό μείωσης 25% που πρότεινε η Λίγκα, αλλά μόνο για τους μήνες της πανδημίας (Μάρτιος-Ιούνιος). Ωστόσο, αρκετοί αρχηγοί εμφανίστηκαν αρνητικοί στη συγκεκριμένη πρόταση, η οποία και δεν προχώρησε τελικά.

Share it