Search

Γιώργος Ζιώγας: “Το ιδανικό από πλευράς λειτουργικότητας και φυσικών ικανοτήτων να διακοπεί το πρωτάθλημα και να ξεκινήσει κανονικά η επόμενη σεζόν”

Υπέρ της διακοπής του Πρωταθλήματος της Super League 1 τάχθηκε με δηλώσεις του στο Metropolis 95.5 ο εργοφυσιολόγος, συνεργάστηκε για πολλά χρόνια και με την ΠΑΕ Ξάνθη, Γιώργος Ζιώγας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Στη Σέντρα» υποστήριξε ότι τυχόν επανέναρξη του Πρωταθλήματος εμπεριέχει πολλά περισσότερα ρίσκα για τις ομάδες και τους ποδοσφαιριστές.

Μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Ζιώγας δήλωσε:

Για το αν μπορούν να επανέλθουν οι παίκτες μετά από 2 μήνες απραξίας: «Δεν παίζει ρόλο μόνο το διάστημα αποχής αλλά όλο αυτόν τον καιρό οι περισσότεροι είχαν περιορισμένο χώρο για την εκγύμνασή τους. Οπότε πολλά πράγματα που αφορούν το ποδοσφαιρικό κομμάτι δεν μπορούν να εκτελεστούν.

Αν και εφόσον ξεκινήσουν οι αγώνες είτε τον Ιούνιο είτε τον Ιούλιο, θα υπάρχουν τρία παιχνίδια την εβδομάδα. Δεν νομίζω να πιστεύει κανένας να περιμένει υψηλό ρυθμό στα παιχνίδια και οι παίκτες να είναι έτοιμοι για αυτό με τρία ματς την εβδομάδα το καλοκαίρι επί 3-4 εβδομάδες. Αυτό δεν το βλέπουμε ούτε τον χειμώνα.

Επίσης, αν ένας παίκτης πιεστεί υπερβολικά για μία έντονη προετοιμασία για τους αγώνες που μπορεί να γίνουν είτε όχι, μπορεί να οδηγηθεί σε φορμάρισμα πιο αργά. Να μην είναι έτοιμος, φρέσκος για τους πρώτους αγώνες. Κάτι που προφανώς δεν το θέλουν οι ομάδες γιατί τα αποτελέσματα μετράνε. Αυτό που πρέπει να περιμένουμε είναι ότι σίγουρα θα υπάρξει μία βελτίωση αλλά περισσότερο υπάρχει μία ισορροπία μεταξύ του να βελτιωθούν οι παίκτες αλλά να μείνουν ταυτόχρονα φορμαρισμένοι. Και κάτι πάρα πολύ σημαντικό, είναι να μπορέσουν οι προπονητές να περάσουν παράλληλα και τα τακτικά κομμάτια που είναι αδούλευτα όλο αυτό το διάστημα. Μπορεί ο παίκτης να δούλευε μόνος του στη φυσική κατάσταση αλλά για με μένα το μεγάλο στοίχημα είναι το τακτικό κομμάτι . Θα πρέπει να περιμένουμε αγώνες με χαμηλό ρυθμό που να κρίνονται στην ευστοχία, δηλαδή στο σκοράρισμα με λίγες φάσεις».

Για το αν υπονομεύεται η επόμενη σεζόν με μία πιθανή επανέναρξη του πρωταθλήματος: «Συμφωνώ. Φανταστείτε μία ομάδα που παίζει τα ματς των πλέι οφ και σε 15 μέρες ξεκινάει μία δεύτερη προετοιμασία, η επόμενη σεζόν θα είναι 12μηνη και θα έχει ξεκινήσει προπονήσεις από τον Μάιο με μία μικρή διακοπή. Επομένως μπορεί να την «πληρώσει» για θα βρεθεί σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση που δεν έχει γίνει πουθενά στον κόσμο».

Για το αν, από επιστημονικής πλευράς, θα προτιμούσε να ξεκινήσει το Πρωτάθλημα η όχι: «Τα ρίσκα είναι περισσότερα αν ξεκινήσει παρά αν πήγαινε σε διακοπή και σε μία φυσιολογική επόμενη σεζόν με μία νορμάλ προετοιμασία για όλες τις ομάδες όπως έχει γίνει και σε άλλα πρωταθλήματα στην Ευρώπη. Το ιδανικό από πλευράς λειτουργικότητας και φυσικών ικανοτήτων θα ήταν να διακοπεί το πρωτάθλημα και να ξεκινήσει κανονικά η επόμενη σεζόν».

Share it