Search

Χρήση ανοικτών αθλητικών χώρων για προπόνηση ζήτησε η ΕΟΠΕ

Με επιστολή της προς τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά, η Ε.Ο.ΠΕ. ζήτησε την έγκριση των αρμόδιων φορέων (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, Υγειονομική Επιτροπή της ΓΓΑ) για τη χρήση ανοικτών αθλητικών χώρων χωρίς φιλέ, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στην αθλητική οικογένεια του Βόλεϊ (αθλητές/αθλήτριες , προπονητές, σωματεία) για την επανέναρξη της εκγύμνασης τους σε ανοικτούς χώρους (για όσο δεν γίνεται να χρησιμοποιηθούν τα κλειστά γυμναστήρια) με στόχο την βελτίωση της φυσικής κατάστασης και ατομικής τεχνικής, εφαρμόζοντας βέβαια το πρωτόκολλο υγιεινής.

Με αυτή την πρόταση πιστεύεται ότι θα δοθεί η ευκαιρία να ξεκινήσει ξανά η δραστηριότητα των Σωματείων του Βόλεϊ και των αθλητών/αθλητριών τους, ειδικότερα στις αναπτυξιακές ηλικίες, ενώ παράλληλα με την ενέργεια αυτή θα σταλεί το μήνυμα επανεκκίνησης του αθλήματος έτσι ώστε εάν και εφόσον η νέα αθλητική χρονιά ξεκινήσει ομαλά να μας βρει πιο έτοιμους.

Αυτός ο τρόπος προπονητικής απασχόλησης και εκγύμνασης πιστεύεται επίσης ότι θα βοηθήσει ιδιαίτερα στον τομέα της κοινωνικότητας αλλά και της ψυχολογίας όλων των εμπλεκομένων φορέων του αθλήματός μας.

Share it