Search

Η πρόταση της Επιτροπής Γυναικείου πρωταθλήματος που στέλνει τις Βασίλισσες στην…Α’ Εθνική!

“Εκεί εκεί στην Α’ Εθνική” αυτό ονειρεύονται στις Βασίλισσες της Θράκης και πλέον θα περιμένουν με μεγάλη αγωνία την τηλεδιάσκεψη της Παρασκευής 15 Μαίου οπού η ΕΠΟ θα κληθεί να ψηφίσει και να επικυρώσει την πρόταση της Επιτροπής Γυναικείου πρωταθλήματος.

Κι αυτό καθώς όπως αποκάλυψε το Peristeri-academies.gr η Επιτροπή με σκοπό την αναδιάρθρωση κατηγοριών εισηγείται στο αρμόδιο συμβούλιο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας την δημιουργία Α’ Εθνικής 22 ομάδων, μετά τη χθεσινή(6/5) τηλεδιάσκεψή της. Με τις Βασίλισσες όντας 3ες στον 1ο όμιλο να είναι στις ομάδες που ανέρχονται στην Α’ Εθνική κατηγορία.

Πιο συγκεκριμένα οι δύο όμιλοι της μεγάλης κατηγορίας, σύμφωνα πάντα με την εισήγηση της Επιτροπής, θα αποτελούνται από 11 ομάδες, αφού ουδείς υποβιβάζεται, ενώ προβιβάζονται οι δέκα καλύτερες ομάδες της Β’ εθνικής.

Οι δέκα ομάδες είναι οι δύο πρώτοι καθενός από τους 4 ομίλους και οι 3ος(Βασίλισσα Θράκης) και 4ος(Δράμα 2016) του Α΄ομίλου, που ήταν έτσι κι αλλιώς όμιλος 10 ομάδων (αντί των 8 των υπολοίπων τριών).

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η επάνοδος στην κανονικότητα του ενός ομίλου των 12 ομάδων μετά το τέλος του επόμενου πρωταθλήματος , θα επιτευχθεί με τον υποβιβασμό 7 ομάδων από κάθε όμιλο (!), ενώ η τελική φάση θα είναι -εκτός απροόπτου- ένα μίνι πρωτάθλημα έξι αγωνιστικών μεταξύ των δύο πρώτων του κάθε ομίλου, ώστε να αναδειχθεί ο πρωταθλητής που μας εκπροσωπεί στην Ευρώπη, αλλά και οι δύο ομάδες (2η και 3η) που κερδίζουν μοριοδότηση των αθλητριών τους, για την είσοδο σε Σχολές.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στην Β’ εθνική κατηγορία, μετά την άνοδο των δέκα ομάδων στην Α’ εθνική, τους μη υποβιβασμούς και την άνοδο των 8 πρώτων της Γ’ Εθνικής, θα διεξαχθεί σε 4 ομίλους των 8 ομάδων.

Οι παραπάνω εισηγήσεις θα επικυρωθούν από το αρμόδιο συμβούλιο της ΕΠΟ σε συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης την μεθεπόμενη Παρασκευή 15 Μαΐου.

Share it