Search

Σκέψεις για άνοιγμα των συνόρων με Τουρκία και Βουλγαρία στα τέλη Μαΐου

Ο Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θ. Καράογλου έχει ήδη προτείνει το άμεσο άνοιγμα και του τελωνείου στους Κήπους με προϋποθέσεις

Πυρετωδώς εργάζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» για το άνοιγμα των συνόρων με τις γειτονικές χώρες στα τέλη Μαΐου, με στόχο να σωθεί… ό,τι σώζεται από τον τουρισμό της βόρειας Ελλάδας.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, έχει προτείνει εγγράφως στην κυβέρνηση το άμεσο άνοιγμα, σε πρώτη φάση, τεσσάρων εκ των δεκατριών συνολικά χερσαίων περασμάτων στα βόρεια σύνορα και συγκεκριμένα των: Κήπων με την Τουρκία, Προμαχώνα (Βουλγαρία), Ευζώνων (Βόρεια Μακεδονία, Σερβία) και Κρυσταλλοπηγής στην ελληνοαλβανική μεθόριο. Και, ταυτόχρονα, την επί εικοσιτετραώρου βάσεως διενέργεια σε αυτά υγειονομικών ελέγχων (θερμομέτρηση σε πρώτη φάση) των εισερχομένων και εξερχομένων από τη χώρα.

Ολα αυτά, βεβαίως, προϋποθέτουν ότι θα ανοίξουν σύντομα τα σύνορα και θα λειτουργήσει σχέδιο προστασίας της υγείας σε συνθήκες μαζικής παρουσίας λουομένων στις παραλίες και στα καταλύματα. Επ’ αυτού καταγράφεται κινητικότητα, αλλά το άνοιγμα αφορά ευρωπαϊκές και διμερείς αποφάσεις, δεδομένου ότι, εκτός από την Ελλάδα, τα σύνορα έχουν κλείσει από την πλευρά τους και οι γειτονικές χώρες.

Share it