Search

Σύψας: Το καλοκαίρι θα έχουμε το φάρμακο, ασφαλείς οι παραλίες

Αισιόδοξος ότι το καλοκαίρι θα έχουμε το φάρμακο για τον κορονοϊό, εμφανίστηκε ο καθηγητής Νίκος Σύψας, λέγοντας πως «ασθενείς που είναι στο νοσοκομείο θα πάρουν το φάρμακο ενδοφλέβια για 10 ημέρες και φαίνεται ότι αυτή η θεραπεία επιταχύνει την ανάρρωση του ασθενούς δηλαδή μένει στο νοσοκομείο πολύ λιγότερες μέρες αν δεν έπαιρνε το φάρμακο» υπογράμμισε ο ίδιος.

Ο καθηγητής μιλώντας στο ΣΚΑΙ τόνισε αναφορικά με το εμβόλιο ότι «πιστεύω ότι θα το έχουμε σε ένα χρόνο», ενώ τόνισε ότι το καλοκαίρι στην χώρα μας θα υπάρχουν σποραδικά κρούσματα. «Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όπου έχουμε κρούσματα π.χ ξενοδοχεία ή δομες κλπ θα τα κλείνουμε. Τα μέτρα όμως θα είναι πιο στοχευμένα γιατί θα έχουμε περισσότερα τεστ και έτσι θα μπορούμε να κάνουμε νωρίτερα διάγνωση και ιχνηλάτηση και να απομονώνουμε ένα κομμάτι που ίσως να είναι επικίνδυνο και να αφήνουμε την υπόλοιπη δομή να λειτουργεί».

Μιλώντας για τις παραλίες είπε πως είναι ασφαλές να πηγαίνουμε στη θάλασσα και να κάνουμε το μπάνιο μας καθώς «είναι δύσκολο να κολλήσεις γιατί υπάρχει ο ήλιος, ο αέρας, οι αποστάσεις δεν θα είναι οι ίδιες». Τέλος ο καθηγητής ανέφερε πως η Ελλάδα πλέον μπορεί να κάνει έως και 40.000 τεστ την βδομάδα, «επομένως θα γίνεται το τεστ οπουδήποτε, ακόμα και στο νησί τόνισε ο κ. Σύψας».

Πηγή: Ethnos.gr

Share it