Search

Οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων μπάσκετ αποφάσισε η ΕΟΚ!

Οριστική απόφαση για διακοπή της σεζόν, λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού, πάρθηκε από την ελληνική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης. Έτσι, η Α2 Ανδρών, η Β’ και η Γ’ Εθνική, η Α1 Γυναικών και τα υπόλοιπα πρωταθλήματα της ΕΟΚ ολοκληρώνονται πρόωρα.

Η ΕΟΚ επικαλείται τα προβλήματα που δημιουργεί η πανδημία και τις σχετικές αποφάσεις της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής της πολιτείας (έστω κι αν η Υγιεινομική Επιτροπή δεν έχει πάρει ακόμα καμία απόφαση αφού δεν έχει ασχοληθεί καν με τα κλειστά γήπεδα). Ωστόσο για την τελική φάση των πανελληνίων πρωταθλημάτων παίδων, κορασίδων, εφήβων και νεανίδων τηρεί στάση αναμονής. Θα ζητηθεί η θέση της Υγειονομικής Επιτροπής σε μεταγενέστερο χρόνο, ενώ τέλος για το θέμα της βαθμολογικής κατάταξης κάθε πρωταθλήματος, τους προβιβασμούς και τους υποβιβασμούς, θα ληφθούν υπόψη οι θέσεις και οι προτάσεις των σωματείων. Υποβιβασμοί δεν πρόκειται να υπάρξουν με βάση τις προθέσεις της Ομοσπονδίας, αντίθετα θα προβιβαστούν κανονικά ομάδες στις ανώτερες κατηγορίες. Το πώς και το ποιες είναι το ερωτηματικό. Επομένως, σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις και για το τι θα γίνει σχετικά με τους πρωταθλητές και τους υποβιβασμούς και αν αυτοί θα υπάρξουν.

Νωρίτερα τη Δευτέρα (4/5) οι 15 από τις 16 ομάδες της Α2 έστειλαν κοινό υπόμνημα στν ΕΟΚ, με το οποίο ζήτησαν την επίσημη διακοπή του πρωταθλήματος, την κατοχύρωση της ανόδου του Χαρίλαου Τρικούπη και κανέναν υποβιβασμό.

Η επιστολή της ΕΟΚ αναφέρει: 

Σας γνωρίζουμε ότι με την από 4 Μαΐου 2020 απόφαση του ΔΣ της ΕΟΚ δεν θα συνεχιστεί η διεξαγωγή των πρωταθλημάτων καλαθοσφαίρισης της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020, λόγω των προβλημάτων που δημιουργεί η πανδημία του COVID-19 και των σχετικών αποφάσεων και οδηγιών της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής της πολιτείας.

Για την διεξαγωγή της τελικής φάσης των πανελληνίων πρωταθλημάτων θα ζητηθεί η θέση της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής λαμβάνοντας υπόψη του δικαιώματος εισαγωγής των αθλητών/τριών στα ΑΕΙ.

Το ΔΣ θα επιληφθεί του θέματος της βαθμολογικής κατάταξης των ομάδων λαμβάνοντας υπόψη και τις θέσεις και τις προτάσεις των σωματείων.

Share it