Search

Ψηφίστε: Ποιος είναι ο κορυφαίος διαγώνιος του ΑΟ Ορεστιάδας;

Οι αναγνώστες του SportAddict.gr μπαίνουν και πάλι στο παιχνίδι!

Από την Δευτέρα 13 Απριλίου, τίθεται ένα ερώτημα στο οποίο θα πρέπει να απαντήσετε έχοντας στην διάθεση σας κάποιες επιλογές, για την ανάδειξη των κορυφαίων. Η αρχή γίνεται με τον ΑΟ Ξάνθη, ενώ ακολουθούν οι Εθνικός Αλεξανδρούπολης (βόλεϊ), Πανθρακικός (ποδόσφαιρο) και ο ΑΟ Ορεστιάδας (βόλεϊ).

Μέσα από την ψηφοφορία θα αναδείξετε τους Κορυφαίους των παραπάνω ομάδων (ενδεκάδα και προπονητή για τις ομάδες ποδοσφαίρου, επτάδα και προπονητή για τις ομάδες βόλεϊ), από το 1980 και έπειτα, πλην της Ξάνθης για την οποία θα αναδείξετε την καλύτερη ενδεκάδα παικτών που αγωνίστηκαν με τα χρώματα της ομάδας στην Α’ Εθνική, από το 1989 δηλαδή μέχρι και σήμερα.

Ξεκινάμε;

Από σήμερα και μέχρι την Πέμπτη (7/5) μπορείτε να ψηφίζετε έτσι ώστε να αναδείξετε τον κορυφαίο διαγώνιο που έχει φορέσει τη φανέλα της Ορεστιάδας.

Δύο λόγια για τους υποψηφίους:

Ηλίας Γραμματικόπουλος: Από τα σπλάχνα του Ομίλου, ο Γραμματικόπουλος έζησε μεγάλες στιγμές με την Ορεστιάδα τη δεκαετία του ’90, όταν ο ΑΟΟ έφτασε σε τελικούς στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και στο Κύπελλο Συνομοσπονδίας. Με εξαίρεση ένα μικρό πέρασμα από τον Έβρο Σουφλίου, δεν έβγαλε ποτέ την πράσινη φανέλα από πάνω του, παρ’ όλο που οι προτάσεις από ομάδες υψηλού επιπέδου ήταν πολλές.

Μπόγιαν Μίλιτς: Μέλος της μεγάλης ομάδας της Ορεστιάδας του ’90 με Σαμαρά, Γραμματικόπουλο, Μποζίδη, Τζούριτς, Κεμανετζή, Μοσχοφίδη. Βλασακίδη και άλλους.

Αλεσάντρο Λούνα Ροντρίγκεζ: Ο Βραζιλιάνος μπορεί να πήγε στην Ορεστιάδα σε προχωρημένη αθλητικά ηλικία (34 ετών) αλλά άφησε το στίγμα του. Έφτασε στον Έβρο το 2014 και κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος αναδείχθηκε MPV σε ματς με τον Παναθηναϊκό.

Ντάλιμπορ Πόλακ: Ο Τσέχος είχε πολλές ατομικές διακρίσεις με τους «πράσινους» Χαρακτηριστικό το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της προημιτελικής φάσης των πλέι οφ της Α1 τη σεζόν 2001/02, ενώ και τις επόμενες χρονιές η απόδοση του ήταν εξαιρετική. Η Ορεστιάδα ήταν η πρώτη ομάδα που τον έφερε στην Ελλάδα, ενώ ακολούθησαν Παγκράτι, Παναθηναϊκός και Πανελλήνιος.

Φρέντρικ Γκούσταφσον: Ο Σουηδός, αρχηγός στην Εθνική της χώρας του το καλοκαίρι του 2015 ήρθε στην Ελλάδα για την Ορεστιάδα. Δυστυχώς δεν χαρήκαμε πολύ το ταλέντο του στα ελληνικά γήπεδα καθώς τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους αποχώρησε.

Δημήτρης Τζούριτς: Ο Δημήτρης ή στην χώρα που γεννήθηκε την Σερβία Mitar, μεγάλωσε στην Ορεστιάδα όταν μετακόμισε με την οικογένεια του, αφού ο πατέρας του Μίλαν αγωνίστηκε πριν από αυτόν στους Εβρίτες. Το ταλέντο του ξεχώρισε γρήγορα αγωνιζόμενος στα αναπτυξιακά τμήματα της ομάδας και ο Ολυμπιακός τον απέκτησε. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία, με τον Τζούριτς να κάνει μεγάλη καριέρα και να θεωρείται ένας από τους κορυφαίους διαγώνιους που φόρεσαν ποτέ την φανέλα της Εθνικής Ελλάδας.

Σαντιάγκο Νταϊραντού: Ένας από τους κορυφαίους ξένους που έπαιξε στην Ορεστιάδα. Διεθνής με την Αργεντινή, αριστερόχειρας. Έφτασε με την Ορεστιάδα μέχρι τα προημιτελικά του Κυπέλλου το 2004 όπου και αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό.

[poll id=”30″]

Share it